:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/2DInjeTj6SbU_nhtKnYT/0b736ec07f1aefff9d4f1a05983f24.jpeg)
Forrás: Pixabay
Könnyű káposztasaláta
Ez a ropogós és frissítő káposztasaláta tökéletes köret minden étkezéshez. Könnyen elkészíthető, egészséges, és bármilyen húsos fogás remek kiegészítője lehet, de vegetáriánus fogásokhoz is tökéletes alapul szolgálhat.
Hozzávalók
- 1⁄4 Fej káposzta
- 1⁄4 Fej lilakáposzta
- 2 ks sárgarépa
- 1 kk köménymag
- 2 tk só
- 1 ek ecet
- 11⁄2 dl víz
- 2 ek cukor
Eljárás
Először a káposzta külső leveleit távolítsuk el, és vékonyan szeleteljük fel vagy reszeljük le. Ezután egy kis lyukú reszelő segítségével lereszeljük a sárgarépát vagy szeleteljük fel vékonyan. A felszeletelt/reszelt zöldségeket egy tálban összekeverjük.
Az öntethez a köménymagot forró serpenyőben 1-2 percig pirítjuk.
Egy külön tálban keverjük össze az ecetet, a vizet, a cukrot és a sót. Addig keverjük, amíg a cukor fel nem oldódik, majd hozzáadjuk a pirított köménymagot.
Az öntetet a zöldségekre öntjük, alaposan összekeverjük és tálalásig hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.