HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Könnyű káposztasaláta

Ez a ropogós és frissítő káposztasaláta tökéletes köret minden étkezéshez. Könnyen elkészíthető, egészséges, és bármilyen húsos fogás remek kiegészítője lehet, de vegetáriánus fogásokhoz is tökéletes alapul szolgálhat.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 14 Fej káposzta Hozzáadott
  • 14 Fej lilakáposzta Hozzáadott
  • 2 ks sárgarépa Hozzáadott
  • 1 kk köménymag Hozzáadott
  • 2 tk Hozzáadott
  • 1 ek ecet Hozzáadott
  • 112 dl víz Hozzáadott
  • 2 ek cukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

15 perc.
1. Lépés

Először a káposzta külső leveleit távolítsuk el, és vékonyan szeleteljük fel vagy reszeljük le. Ezután egy kis lyukú reszelő segítségével lereszeljük a sárgarépát vagy szeleteljük fel vékonyan. A felszeletelt/reszelt zöldségeket egy tálban összekeverjük.

2. Lépés

Az öntethez a köménymagot forró serpenyőben 1-2 percig pirítjuk.

3. Lépés

Egy külön tálban keverjük össze az ecetet, a vizet, a cukrot és a sót. Addig keverjük, amíg a cukor fel nem oldódik, majd hozzáadjuk a pirított köménymagot.

4. Lépés

Az öntetet a zöldségekre öntjük, alaposan összekeverjük és tálalásig hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új