HIRDETŐ

Forrás: Freepik

Könnyű klasszikus mini sajttorta

Ezek a mini sajttorták tökéletesek partikra vagy családi összejövetelekre, mivel kényelmesen adagolhatók - határozottan tömegek számára.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
24

Kéreg:

  • 112 csészék Graham keksz morzsa Hozzáadott
  • 4 EL Sótlan vaj, olvasztott Hozzáadott
  • 2 EL kristálycukor Hozzáadott

Töltelék:

  • 16 uncia Krémsajt, lágyított Hozzáadott
  • 1 csésze kristálycukor Hozzáadott
  • 1 teáskanál vanília kivonat Hozzáadott
  • 2 nagy Tojás Hozzáadott
  • 14 csésze Teljes kiőrlésű liszt Hozzáadott
  • 12 csésze tejföl Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

Melegítse elő a sütőt 163 °C-ra, és béleljen ki egy muffinformát muffin sütőpapírral. Javaslom, hogy szilikonos sütőformákat használjunk, mivel azokkal könnyen ki lehet oldani a mini sajttortákat.

2. Lépés

Egy közepes tálban keverjük össze a graham kekszmorzsát, az olvasztott vajat és 2 evőkanál cukrot. Ez a keverék fogja alkotni a sajttorták kéregét. Ossza szét a kéregkeveréket a kibélelt muffinformák között, és nyomja erősen mindegyik aljára.

3. Lépés

Egy nagy keverőtálban verjük fel a lágyított krémsajtot világosra és habosra. Fokozatosan adjuk hozzá az 1 csésze cukrot, miközben tovább verjük, amíg jól elkeveredik.

4. Lépés

Egyenként adjuk hozzá a vaníliakivonatot és a tojásokat, ügyelve arra, hogy minden egyes tojást teljesen beépítsünk, mielőtt hozzáadjuk a következőt.

5. Lépés

Fokozatosan keverje bele a lisztet és a tejfölt a krémsajtos keverékbe, amíg sima lesz. Ne keverjük túl, mert akkor sűrűbb lesz a sajttorta.

6. Lépés

Kanalazzuk a tésztát az előkészített muffinformákba, a graham kekszes kéreg tetejére.

7. Lépés

Süssük az előmelegített sütőben 20 percig, vagy amíg a közepük megdermed. Ne feledje, hogy a mini sajttorta gyorsabban megsül, mint egy teljes méretű sajttorta, ezért ügyeljen arra, hogy ne süljön túl.

8. Lépés

Ha kész, vegyük ki a sütőből, és hagyjuk a muffinformában kb. 10 percig hűlni. Ezután tegyük át a mini sajttortákat egy rácsra, hogy teljesen kihűljenek.

9. Lépés

Tálalás előtt legalább 2 órára hűtőbe tesszük, mert hűtött állapotban a legfinomabb. Jó étvágyat!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek