HIRDETŐ

Forrás: Freepik

Könnyű klasszikus mini sajttorta

Ezek a mini sajttorták tökéletesek partikra vagy családi összejövetelekre, mivel kényelmesen adagolhatók - határozottan tömegek számára.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
24

Kéreg:

  • 112 csészék Graham keksz morzsa Hozzáadott
  • 4 EL Sótlan vaj, olvasztott Hozzáadott
  • 2 EL kristálycukor Hozzáadott

Töltelék:

  • 16 uncia Krémsajt, lágyított Hozzáadott
  • 1 csésze kristálycukor Hozzáadott
  • 1 teáskanál vanília kivonat Hozzáadott
  • 2 nagy Tojás Hozzáadott
  • 14 csésze Teljes kiőrlésű liszt Hozzáadott
  • 12 csésze tejföl Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

Melegítse elő a sütőt 163 °C-ra, és béleljen ki egy muffinformát muffin sütőpapírral. Javaslom, hogy szilikonos sütőformákat használjunk, mivel azokkal könnyen ki lehet oldani a mini sajttortákat.

2. Lépés

Egy közepes tálban keverjük össze a graham kekszmorzsát, az olvasztott vajat és 2 evőkanál cukrot. Ez a keverék fogja alkotni a sajttorták kéregét. Ossza szét a kéregkeveréket a kibélelt muffinformák között, és nyomja erősen mindegyik aljára.

3. Lépés

Egy nagy keverőtálban verjük fel a lágyított krémsajtot világosra és habosra. Fokozatosan adjuk hozzá az 1 csésze cukrot, miközben tovább verjük, amíg jól elkeveredik.

4. Lépés

Egyenként adjuk hozzá a vaníliakivonatot és a tojásokat, ügyelve arra, hogy minden egyes tojást teljesen beépítsünk, mielőtt hozzáadjuk a következőt.

5. Lépés

Fokozatosan keverje bele a lisztet és a tejfölt a krémsajtos keverékbe, amíg sima lesz. Ne keverjük túl, mert akkor sűrűbb lesz a sajttorta.

6. Lépés

Kanalazzuk a tésztát az előkészített muffinformákba, a graham kekszes kéreg tetejére.

7. Lépés

Süssük az előmelegített sütőben 20 percig, vagy amíg a közepük megdermed. Ne feledje, hogy a mini sajttorta gyorsabban megsül, mint egy teljes méretű sajttorta, ezért ügyeljen arra, hogy ne süljön túl.

8. Lépés

Ha kész, vegyük ki a sütőből, és hagyjuk a muffinformában kb. 10 percig hűlni. Ezután tegyük át a mini sajttortákat egy rácsra, hogy teljesen kihűljenek.

9. Lépés

Tálalás előtt legalább 2 órára hűtőbe tesszük, mert hűtött állapotban a legfinomabb. Jó étvágyat!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új