Forrás: Freepik
Könnyű klasszikus mini sajttorta
Ezek a mini sajttorták tökéletesek partikra vagy családi összejövetelekre, mivel kényelmesen adagolhatók - határozottan tömegek számára.
Hozzávalók
Kéreg:
- 11⁄2 csészék Graham keksz morzsa
- 4 EL Sótlan vaj, olvasztott
- 2 EL kristálycukor
Töltelék:
- 16 uncia Krémsajt, lágyított
- 1 csésze kristálycukor
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 2 nagy Tojás
- 1⁄4 csésze Teljes kiőrlésű liszt
- 1⁄2 csésze tejföl
Eljárás
Melegítse elő a sütőt 163 °C-ra, és béleljen ki egy muffinformát muffin sütőpapírral. Javaslom, hogy szilikonos sütőformákat használjunk, mivel azokkal könnyen ki lehet oldani a mini sajttortákat.
Egy közepes tálban keverjük össze a graham kekszmorzsát, az olvasztott vajat és 2 evőkanál cukrot. Ez a keverék fogja alkotni a sajttorták kéregét. Ossza szét a kéregkeveréket a kibélelt muffinformák között, és nyomja erősen mindegyik aljára.
Egy nagy keverőtálban verjük fel a lágyított krémsajtot világosra és habosra. Fokozatosan adjuk hozzá az 1 csésze cukrot, miközben tovább verjük, amíg jól elkeveredik.
Egyenként adjuk hozzá a vaníliakivonatot és a tojásokat, ügyelve arra, hogy minden egyes tojást teljesen beépítsünk, mielőtt hozzáadjuk a következőt.
Fokozatosan keverje bele a lisztet és a tejfölt a krémsajtos keverékbe, amíg sima lesz. Ne keverjük túl, mert akkor sűrűbb lesz a sajttorta.
Kanalazzuk a tésztát az előkészített muffinformákba, a graham kekszes kéreg tetejére.
Süssük az előmelegített sütőben 20 percig, vagy amíg a közepük megdermed. Ne feledje, hogy a mini sajttorta gyorsabban megsül, mint egy teljes méretű sajttorta, ezért ügyeljen arra, hogy ne süljön túl.
Ha kész, vegyük ki a sütőből, és hagyjuk a muffinformában kb. 10 percig hűlni. Ezután tegyük át a mini sajttortákat egy rácsra, hogy teljesen kihűljenek.
Tálalás előtt legalább 2 órára hűtőbe tesszük, mert hűtött állapotban a legfinomabb. Jó étvágyat!