Forrás: Pixabay: sharonang
Könnyű kókusztejes csirkemell curry
Ennek az ételnek a gazdag ízei rendkívül megnyugtatóak, és mindig nagy sikert aratnak, akár hétköznapi vacsoráról, akár baráti összejövetelről van szó.
Hozzávalók
- 500 gms Csirkemell, felkockázva
- 2 EL Olívaolaj
- 1 Nagy hagyma, apróra vágva
- 3 szegfűszeg fokhagyma, apróra vágva
- 1 Hüvelykujjnyi darab friss gyömbér, reszelve
- 2 kanalak Currypor
- 1 teáskanál Kurkuma
- 1 teáskanál Kömény
- 2 Nagy paradicsom, apróra vágva
- 400 ml Kókusztej
- só és bors ízlés szerint
- Friss korianderlevél a díszítéshez
- 1 csésze Főtt basmati rizs, a tálaláshoz
Eljárás
Melegítsük fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben közepes lángon. Adjuk hozzá a csirkekockákat, és süssük barnára. Ügyeljünk arra, hogy a csirke ne legyen túlzsúfolt; ha szükséges, a jobb barnulás érdekében főzzük több részletben. Vegye ki a csirkét, és tegye félre.
Ugyanebben a serpenyőben adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, és főzzük kb. 5 percig, amíg áttetszővé válik. Győződjön meg róla, hogy a csirkéről lekaparja a megbarnult darabokat - ezek adnak ízt!
Adja a felaprított fokhagymát és a reszelt gyömbért a hagymához, és keverje, amíg illatos nem lesz. Ez körülbelül 1 percet vesz igénybe. A legfontosabb, hogy a hőfokot alacsonyan tartsuk, hogy elkerüljük az égést, mivel az égett fokhagyma kesernyés ízt adhat az ételnek.
Keverje bele a curryport, a kurkumát és a köményt, és főzze további 2 percig, hogy a fűszerek íze felszabaduljon.
Adja hozzá a feldarabolt paradicsomot a serpenyőbe, és keverje össze. Hagyjuk főni körülbelül 5 percig, vagy amíg a paradicsom megpuhul és elkezd szétesni.
Tegyük vissza a csirkét a serpenyőbe, és adjuk hozzá a kókusztejet. Sóval és borssal fűszerezzük. Hagyjuk a curryt alacsony hőfokon kb. 15-20 percig párolódni, vagy amíg a csirke át nem fő, és az ízek jól összeérnek. Kerülje a curry felforralását, mert akkor a kókusztej szétválhat és megalvadhat.
Tálalja a curryt a főtt basmati rizsre, és a legjobb megjelenés és íz érdekében díszítse friss korianderlevéllel.