Forrás: Pixabay: MorningbirdPhoto
Könnyű pelyhes pite tészta tészta recept
A legjobb ebben a pitetészta receptben az, hogy nagyon könnyű elkészíteni, és minden alkalommal biztosítja a pelyhes, puha kéreg elkészítését.
Hozzávalók
- 21⁄2 csészék Teljes kiőrlésű liszt
- 1 evőkanál cukor
- 1 teáskanál só
- 1 csésze Sótlan vaj, kockákra vágva és hűtve
- 0.3 csésze Jeges víz
Eljárás
Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a cukrot és a sót, és villával keverjük jól össze. Így a tésztádnak végig egyenletes íze lesz.
Adjuk hozzá a kihűlt, felkockázott vajat a száraz keverékhez. Az ujjbegyeivel vagy sütőporral gyorsan keverje a vajat a lisztbe, amíg jól összeáll, és a keverék olyan lesz, mint a durva homok. Lehet, hogy marad néhány nagyobb, borsónyi vajdarab, és ez rendben is van. Ezek a vajdarabkák hozzák létre a piskótatészta pelyhességét, amint sütés közben megolvadnak.
Fokozatosan adjuk hozzá a jeges vizet, egyszerre egy-két evőkanállal, kevergetve és villával dobálva, amíg a tészta csomósodni nem kezd. Ne adjunk a szükségesnél több vizet. A túl sok víztől a tészta kemény lesz.
Óvatosan szedje össze a tésztát egy labdává, majd ossza ketté, és formázza mindkét felét koronggá. Minden korongot szorosan csomagoljunk be műanyag fóliába, és legalább 1 órára tegyük hűtőbe, mielőtt kinyújtjuk. Ez a pihentetési idő biztosítja a puha, könnyen megmunkálható kéreg kialakulását.