HIRDETŐ

Körömpörkölt csülökkel

A körömpörkölt csülökkel egy hagyományos magyar étel, amelynek összetevői jól összeillenek. Az étel elkészítése időigényes, de az eredmény ízletes és zsenge húsú pörkölt lesz, amely csülök ízével gazdagodik.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 112 kg sertéscsülök Hozzáadott
  • 2 Fej hagyma Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 Szál sárgarépa Hozzáadott
  • 1 Szál petrezselyemgyökér Hozzáadott
  • 4 ks paradicsom Hozzáadott
  • 2 ks zöldpaprika Hozzáadott
  • 2 ks babérlevél Hozzáadott
  • 1 kávéskanál törött bors Hozzáadott
  • 1 evőkanál pirospaprika Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
  • 100 ml olaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

238 perc.
1. Lépés

Az olajat egy serpenyőben melegítjük, majd hozzáadjuk a finomra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát, majd aranysárgára pirítjuk.

2. Lépés

Hozzáadjuk a pirospaprikát és jól összekeverjük.

3. Lépés

A sertéscsülköt a serpenyőbe tesszük, bőrös oldalával lefelé és közepes lángon hagyjuk, amíg a bőr szép aranybarnára pirul.

4. Lépés

Miután a bőr megpirult, fordítsa meg a csülköt és párolja mindkét oldalát, majd adjon hozzá sót és törött borsot.

5. Lépés

Ezután adjuk hozzá a babérlevelet és a szeletelt zöldségeket (sárgarépa, petrezselyemgyökér, paradicsom és zöldpaprika). A főzőlevet fedjük le és az egészet lassan, csendesen főzzük két órán át.

6. Lépés

Miután a hús megpuhult, vegyük ki a serpenyőből és vágjuk kis darabokra.

7. Lépés

A maradék főzeléket turmixoljuk le, hogy egységes mártást kapjunk.

8. Lépés

A kis darabokra vágott húst tegyük vissza a mártásba. Fedjük le és főzzük még körülbelül 1 órán át, amíg a hús teljesen megpuhul.

9. Lépés

A végén ellenőrizzük az ízeket és szükség esetén sózzunk, borsozzunk.

10. Lépés

Tálaljuk a pörköltet friss kenyérrel vagy galuskával.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új