Forrás: canva
Körte fagyasztása
A közelmúltban vettem saját kezembe a gyümölcsök fagyasztásának stábaját, és minthogy a kertünkben rengeteg körte terem, gondoltam, hogy fagyasztással tartósíthatom a termést. Az alábbiakban leírt módszerrel hatékony és egyszerű lehet a gyümölcsök hosszú távú megőrzése.
Hozzávalók
- 3 kg érett, de még kemény körte
- 3 evőkanál citromlé
- 1 l víz
Eljárás
A körtéket alaposan mossa meg, majd szárítsa meg őket. Fontos, hogy a körte bőre ne sérüljön meg, mert ez nagyban hozzájárul a fagyasztás során a gyümölcs állagának megőrzéséhez.
A körtéket vágja cikkekre. Én általában nyolc részre szoktam vágni őket, de ön is döntse el, hogy mennyire nagy darabokra szeretné. Fontos, hogy a magházat is távolítsa el.
Készítsen elő egy nagy tálban citromos vizet. A citromlé segít, hogy a gyümölcs darabok ne barnuljanak meg a légtől, mielőtt a fagyasztóba kerülnek.
Mártogassa a cikkekre vágott körtéket a citromos vízbe, majd terítse szét őket egy tepsin, ne feküdjenek egymáson. Most hagyja őket néhány órán keresztül a fagyasztóban, amíg meg nem fagynak.
Miután a körtedarabok jól áthűltek, tegye őket zárható műanyag zacskóba vagy dobozba. Fontos, hogy a gyümölcsök ne nyomják össze egymást, mert így könnyebben ki tudjuk őket venni, amikor szükségünk van rájuk.