HIRDETŐ

Forrás: canva

Kovász készítése házilag

Házilag is készíthetünk kovászt, amely sokkal ízletesebbé és egészségesebbé teszi a péksüteményeket.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
1
  • 150 g búzasikér Hozzáadott
  • 150 ml langyos víz Hozzáadott
  • 1 kávécukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

20 perc.
1. Lépés

Keverjük össze a búzasikért és a langyos vizet a kávécukorral. Hagyjuk kovásznak az élesztő helyett.

2. Lépés

Fedjük le tiszta konyharuhával és hagyjuk meleg helyen 24 órán keresztül.

3. Lépés

Másnap keverjünk hozzá újabb 150g búzasikért és 150ml langyos vizet, majd hagyjuk újabb 24 órát.

4. Lépés

Ismételjük meg a folyamatot naponta, amíg a kovász szép buborékos és kellemes savanykás illatú nem lesz.

5. Lépés

Ha elérte a kívánt állagot, zárjuk el és tároljuk hűtőben.

6. Lépés

Fontos: Ne felejtsd el, hogy a kovászt hetente frissíteni kell új liszt hozzáadásával!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új