HIRDETŐ
Forrás: canva
Kovász készítése házilag
Házilag is készíthetünk kovászt, amely sokkal ízletesebbé és egészségesebbé teszi a péksüteményeket.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
1
- 150 g búzasikér
- 150 ml langyos víz
- 1 kávécukor
HIRDETŐ
Eljárás
20 perc.
1. Lépés
Keverjük össze a búzasikért és a langyos vizet a kávécukorral. Hagyjuk kovásznak az élesztő helyett.
2. Lépés
Fedjük le tiszta konyharuhával és hagyjuk meleg helyen 24 órán keresztül.
3. Lépés
Másnap keverjünk hozzá újabb 150g búzasikért és 150ml langyos vizet, majd hagyjuk újabb 24 órát.
4. Lépés
Ismételjük meg a folyamatot naponta, amíg a kovász szép buborékos és kellemes savanykás illatú nem lesz.
5. Lépés
Ha elérte a kívánt állagot, zárjuk el és tároljuk hűtőben.
6. Lépés
Fontos: Ne felejtsd el, hogy a kovászt hetente frissíteni kell új liszt hozzáadásával!