HIRDETŐ

Forrás: facebook

Közkedvelt észak-macedón Gánica

Ez a recepet Gánica, egy közkedvelt észak-macedón pékáru. Gyakran készítik különböző töltelékekkel, mint például feta sajt, spenót, vagy hús. Ebben a receptben egy egyszerű, de ízletes verzót mutatunk be, amelyet otthon is könnyedén elkészíthet.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g búzaliszt (plusz egy kis a munkafelülethez) Hozzáadott
  • 2 teáskanál Hozzáadott
  • 250 ml langyos víz Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 30 g élesztő Hozzáadott
  • 150 g feta sajt Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Keverjük össze a lisztet a sóval egy nagy tálban. Egy mélyedést készítünk a központban.

2. Lépés

A langyos vízben oldjuk fel az élesztőt, majd öntsük a liszt közepébe. Keverjük a keveréket, fokozatosan bevonnunk a körülötte lévő lisztet, amíg tésztát kapunk.

3. Lépés

Dolgozzunk bele 2 evőkanál olajat, és dagasszuk a tésztát, amíg sima és rugalmas lesz. Takarjuk le, és hagyjuk kb. 1 órán át kelni, amíg kétszeresére nő.

4. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 220 °C-ra. Osztjuk fel a tésztát 4 egyenlő darabra, és mindegyiket nyújtsuk ki kb. 1 cm vastagságúra.

5. Lépés

A négy tésztadarabot oszlassuk el a formában, szórjuk meg a feta sajttal.

6. Lépés

Sütjük kb. 20-25 percig, vagy amíg az alja ropogós és aranybarna nem lesz.

7. Lépés

Tálaljuk melegen a legjobb ízélmény érdekében.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új