Forrás: facebook
Közkedvelt észak-macedón Gánica
Ez a recepet Gánica, egy közkedvelt észak-macedón pékáru. Gyakran készítik különböző töltelékekkel, mint például feta sajt, spenót, vagy hús. Ebben a receptben egy egyszerű, de ízletes verzót mutatunk be, amelyet otthon is könnyedén elkészíthet.
Hozzávalók
- 500 g búzaliszt (plusz egy kis a munkafelülethez)
- 2 teáskanál só
- 250 ml langyos víz
- 2 evőkanál olaj
- 30 g élesztő
- 150 g feta sajt
Eljárás
Keverjük össze a lisztet a sóval egy nagy tálban. Egy mélyedést készítünk a központban.
A langyos vízben oldjuk fel az élesztőt, majd öntsük a liszt közepébe. Keverjük a keveréket, fokozatosan bevonnunk a körülötte lévő lisztet, amíg tésztát kapunk.
Dolgozzunk bele 2 evőkanál olajat, és dagasszuk a tésztát, amíg sima és rugalmas lesz. Takarjuk le, és hagyjuk kb. 1 órán át kelni, amíg kétszeresére nő.
Melegítsük elő a sütőt 220 °C-ra. Osztjuk fel a tésztát 4 egyenlő darabra, és mindegyiket nyújtsuk ki kb. 1 cm vastagságúra.
A négy tésztadarabot oszlassuk el a formában, szórjuk meg a feta sajttal.
Sütjük kb. 20-25 percig, vagy amíg az alja ropogós és aranybarna nem lesz.
Tálaljuk melegen a legjobb ízélmény érdekében.