HIRDETŐ
Forrás: FB: Recepty a rady do kuchyne I.
Krém torta
Recept egy ízletes krémtorta elkészítésére, amelyet csokoládéval öntenek le.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
15
Tészta
- 200 g önserkentő liszt
- 100 g cukor
- 100 g vaj
- 1 tojás
Krém
- 500 ml sűrített tej
- 3 EK cukor
- 250 g vaj
Csokoládé máz
- 200 g Sötét csokoládé
- 50 g vaj
- 30 g fehér csokoládé
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
Melegítse elő a sütőt 180 °C-ra és készítse elő a sütőformát.
2. Lépés
Keverje össze a lisztet, a cukrot, a vajat és a tojást. Nyújtsa ki a tésztát és tegye bele a formába.
3. Lépés
Sütse a tésztát a sütőben körülbelül 20 percig aranybarnára.
4. Lépés
Krém - a sűrített tej és a cukor tegye egy fazékba, és forralja fel. Ezután adjon hozzá vajat, és keverje simára.
5. Lépés
A kész tésztát krémmel kenje be és hagyja hűlni.
6. Lépés
Olvaszd fel a csokoládét és a vajat vízfürdőben. Azután öntsd le a tortát csokoládémázzal.
7. Lépés
Hagyja a tortát legalább 2 órán át állni szervírozás előtt.