Forrás: arina7 for Getty Images
Krémes csicsóka leves recept
Ez a recept az egyik abszolút kedvencem, különösen a hideg téli hónapokban. A csicsóka leves nemcsak egészséges, hanem rendkívül ízletes is. És olyan gyorsan és egyszerűen elkészíthető! A csicsóka egy olyan növény, amelynek enyhén édes gumóját a yaconhoz hasonlóan gyökérzöldségként használják táplálkozásra.
Hozzávalók
- 500 g Jeruzsálemi articsóka
- 1 vágja hagyma
- 2 Piece gerezd fokhagyma
- 1 nagy burgonya
- 1 l zöldségleves
- 200 ml Krém
- só és bors
- 1 csokor Petrezselyem
- 2 evőkanál olívaolaj
Eljárás
A csicsókaleves elkészítéséhez először hámozzuk meg a csicsókát és a burgonyát. Én személy szerint inkább hámozót használok, hogy a lehető legkevesebb értékes belső részt pazaroljam el.
Ezután vágja apróra a csicsókát, a burgonyát, a hagymát és a fokhagymát. Fontos, hogy a darabok egyforma méretűek legyenek, hogy egyenletesen süljenek meg.
Melegítsük fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben. Adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát, és pároljuk, amíg áttetsző nem lesz. Javaslom, hogy ne tekerjük túl magasra a hőfokot, hogy a fokhagyma ne égjen meg és ne legyen keserű.
Most adjuk hozzá a burgonyát és a csicsókát, és főzzük további 5 percig.
Most adjuk hozzá a zöldségalaplevet, és főzzük a levest körülbelül 15 percig, amíg a csicsóka és a burgonya megpuhul.
Ezután a levest botmixerrel pürésítsük, amíg szép krémes nem lesz.
Azért, hogy még egy kis extra legyen, adjuk hozzá a tejszínt, és forraljuk fel a levest még egyszer rövid ideig.
Ízesítse a csicsókalevest sóval és borssal, és díszítse friss petrezselyemmel.
Élvezze a levest forrón. Jó étvágyat!