HIRDETŐ

Forrás: arina7 for Getty Images

Krémes csicsóka leves recept

Ez a recept az egyik abszolút kedvencem, különösen a hideg téli hónapokban. A csicsóka leves nemcsak egészséges, hanem rendkívül ízletes is. És olyan gyorsan és egyszerűen elkészíthető! A csicsóka egy olyan növény, amelynek enyhén édes gumóját a yaconhoz hasonlóan gyökérzöldségként használják táplálkozásra.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g Jeruzsálemi articsóka Hozzáadott
  • 1 vágja hagyma Hozzáadott
  • 2 Piece gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 nagy burgonya Hozzáadott
  • 1 l zöldségleves Hozzáadott
  • 200 ml Krém Hozzáadott
  • só és bors Hozzáadott
  • 1 csokor Petrezselyem Hozzáadott
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

25 perc.
1. Lépés

A csicsókaleves elkészítéséhez először hámozzuk meg a csicsókát és a burgonyát. Én személy szerint inkább hámozót használok, hogy a lehető legkevesebb értékes belső részt pazaroljam el.

2. Lépés

Ezután vágja apróra a csicsókát, a burgonyát, a hagymát és a fokhagymát. Fontos, hogy a darabok egyforma méretűek legyenek, hogy egyenletesen süljenek meg.

3. Lépés

Melegítsük fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben. Adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát, és pároljuk, amíg áttetsző nem lesz. Javaslom, hogy ne tekerjük túl magasra a hőfokot, hogy a fokhagyma ne égjen meg és ne legyen keserű.

4. Lépés

Most adjuk hozzá a burgonyát és a csicsókát, és főzzük további 5 percig.

5. Lépés

Most adjuk hozzá a zöldségalaplevet, és főzzük a levest körülbelül 15 percig, amíg a csicsóka és a burgonya megpuhul.

6. Lépés

Ezután a levest botmixerrel pürésítsük, amíg szép krémes nem lesz.

7. Lépés

Azért, hogy még egy kis extra legyen, adjuk hozzá a tejszínt, és forraljuk fel a levest még egyszer rövid ideig.

8. Lépés

Ízesítse a csicsókalevest sóval és borssal, és díszítse friss petrezselyemmel.

9. Lépés

Élvezze a levest forrón. Jó étvágyat!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új