Forrás: Canva
Krémes fekete erdő torta
Hozzávalók
- 8 tojás
- 8 evőkanál cukor
- 6 evőkanál liszt
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 Csomag szódabikarbóna
- 1 csipet só
- 20 dkg porcukor
- 5 dl tejszín
- 1 üveg meggybefőtt
- 1 Csomag vaníliás pudingpor
- csokireszelék
Eljárás
A fehérjét verd kemény habbá egy csipet sóval, a sárgáját keverd ki a cukorral és a kakaóporral.
Dolgozd kanalaként a fehérjéhez a sütőporral elegyített lisztet, majd add hozzá a tojásos keveréket.
Enj ki egy átlagos tortaformát vajjal, és öntsd bele a masszát. Előmelegített sütőben 160 fokon süsd meg. Ha a piskóta kihűl, vágd három részre.
A krémhez a meggybefőtt levét főzd meg egy csomag vaníliás pudingporral. Ezt kend az első piskótalapra, és rakd rá szép sorban a meggyet.
Majd tedd rá a második lapot. Erre jön a porcukorral kemény habbá vert tejszín, de ebből is hagyj a torta külsejére.
Folytasd tovább a rétegezést a harmadik piskótával, vond be a maradék tejszínhabbal, és egyengesd el.
Az oldalára szórj csokireszeléket. A tetejére habzsákkal nyomj rózsákat, és ezekre rakj egy-egy meggyet.
Hagyd legalább négy-öt órát pihenni, hogy az ízek összeérjenek, és szépen lehessen szeletelni.