HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: ailinder

Krémes Tejszínes gomba tésztákra

Ahogy a konyhában állok, és a gombából, vajból, hagymából és tejszínből készült krémes mártást készítek, a meghitt hangulat, amit ez kivált, mindig elvarázsol. Számtalanszor elkészítettem már ezt a receptet, amely minden hűvös estén meleg hangulatot teremt az otthonunkban. Íme, itt vannak a saját személyes tippjeim és instrukcióim, amelyek segítenek a tökéletes tejszínes gombás étel elkészítésében.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g gomba Hozzáadott
  • 1 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 3 dl Tejszín Hozzáadott
  • 1 evőkanál vaj Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
  • friss petrezselyem a tálaláshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Egy serpenyőben olvasszuk meg a vajat közepes lángon. Ügyeljünk arra, hogy ne égjen oda, mert ez befolyásolja az étel végleges ízét.

2. Lépés

Adjuk hozzá a felaprított hagymát és fokhagymát, majd pirítsuk őket aranybarnára. Javaslom, hogy közepes-nagy lángon pirítsuk, hogy a hagyma ne égjen oda, de a fokhagyma könnyen megpiruljon.

3. Lépés

Ezután adjuk hozzá a gombát, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és pároljuk tovább, amíg a gomba levet ereszt. Figyeljünk, mert a gomba hamar \összeesik\ és sok levet ereszt, de ne aggódjunk, ez a lé a szósz alapja lesz.

4. Lépés

Ahogyan a gomba megpuhul, adjuk hozzá a tejszínt. Keverjük jól össze, majd főzzük lassú tűzön további 10 percig. Ha szeretnénk, adhatunk hozzá fűszereket is, például bazsalikomot vagy oregánót, ezek még több ízt adnak az ételnek.

5. Lépés

Ha a mártás kellően besűrűsödött, kész is vagyunk. Szórjuk meg aprított petrezselyemmel, és tálaljuk melegen. Remekül illik hozzá a friss, ropogós bagett.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek