HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: ailinder

Krémes Tejszínes gomba tésztákra

Ahogy a konyhában állok, és a gombából, vajból, hagymából és tejszínből készült krémes mártást készítek, a meghitt hangulat, amit ez kivált, mindig elvarázsol. Számtalanszor elkészítettem már ezt a receptet, amely minden hűvös estén meleg hangulatot teremt az otthonunkban. Íme, itt vannak a saját személyes tippjeim és instrukcióim, amelyek segítenek a tökéletes tejszínes gombás étel elkészítésében.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g gomba Hozzáadott
  • 1 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 3 dl Tejszín Hozzáadott
  • 1 evőkanál vaj Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
  • friss petrezselyem a tálaláshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Egy serpenyőben olvasszuk meg a vajat közepes lángon. Ügyeljünk arra, hogy ne égjen oda, mert ez befolyásolja az étel végleges ízét.

2. Lépés

Adjuk hozzá a felaprított hagymát és fokhagymát, majd pirítsuk őket aranybarnára. Javaslom, hogy közepes-nagy lángon pirítsuk, hogy a hagyma ne égjen oda, de a fokhagyma könnyen megpiruljon.

3. Lépés

Ezután adjuk hozzá a gombát, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és pároljuk tovább, amíg a gomba levet ereszt. Figyeljünk, mert a gomba hamar \összeesik\ és sok levet ereszt, de ne aggódjunk, ez a lé a szósz alapja lesz.

4. Lépés

Ahogyan a gomba megpuhul, adjuk hozzá a tejszínt. Keverjük jól össze, majd főzzük lassú tűzön további 10 percig. Ha szeretnénk, adhatunk hozzá fűszereket is, például bazsalikomot vagy oregánót, ezek még több ízt adnak az ételnek.

5. Lépés

Ha a mártás kellően besűrűsödött, kész is vagyunk. Szórjuk meg aprított petrezselyemmel, és tálaljuk melegen. Remekül illik hozzá a friss, ropogós bagett.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új