Forrás: Pixabay: ailinder
Krémes Tejszínes gomba tésztákra
Ahogy a konyhában állok, és a gombából, vajból, hagymából és tejszínből készült krémes mártást készítek, a meghitt hangulat, amit ez kivált, mindig elvarázsol. Számtalanszor elkészítettem már ezt a receptet, amely minden hűvös estén meleg hangulatot teremt az otthonunkban. Íme, itt vannak a saját személyes tippjeim és instrukcióim, amelyek segítenek a tökéletes tejszínes gombás étel elkészítésében.
Hozzávalók
- 500 g gomba
- 1 Fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 dl Tejszín
- 1 evőkanál vaj
- só, bors ízlés szerint
- friss petrezselyem a tálaláshoz
Eljárás
Egy serpenyőben olvasszuk meg a vajat közepes lángon. Ügyeljünk arra, hogy ne égjen oda, mert ez befolyásolja az étel végleges ízét.
Adjuk hozzá a felaprított hagymát és fokhagymát, majd pirítsuk őket aranybarnára. Javaslom, hogy közepes-nagy lángon pirítsuk, hogy a hagyma ne égjen oda, de a fokhagyma könnyen megpiruljon.
Ezután adjuk hozzá a gombát, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és pároljuk tovább, amíg a gomba levet ereszt. Figyeljünk, mert a gomba hamar \összeesik\ és sok levet ereszt, de ne aggódjunk, ez a lé a szósz alapja lesz.
Ahogyan a gomba megpuhul, adjuk hozzá a tejszínt. Keverjük jól össze, majd főzzük lassú tűzön további 10 percig. Ha szeretnénk, adhatunk hozzá fűszereket is, például bazsalikomot vagy oregánót, ezek még több ízt adnak az ételnek.
Ha a mártás kellően besűrűsödött, kész is vagyunk. Szórjuk meg aprított petrezselyemmel, és tálaljuk melegen. Remekül illik hozzá a friss, ropogós bagett.