HIRDETŐ
Forrás: Stefan Tomic for Getty Images
Krémjes kelbimbóleves
Egy csodásan krémes leves, amely a kelbimbó felhasználásával egyedi házi ízt kap.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 500 g Karalábé
- 1 Darab hagyma
- 1 Fokhagyma szegfűszeg fokhagyma
- 100 g bacon
- 1 l csirkeleves
- 200 ml tejszín
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 Pinch só
- 1 Pinch bors
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
1. lépés: A kelbimbó leveshez készítse elő az összes hozzávalót, mossa meg a zöldségeket, és felezze meg a kelbimbót. Vágja apróra a hagymákat és a szalonnát.
2. Lépés
2. lépés: Hagyma, fokhagyma és szalonna pirítása
3. Lépés
3. lépés: Adjuk hozzá a kelbimbót a kelbimbóleveshez, és főzzük 20 percig.
4. Lépés
4. lépés: Adjuk hozzá a csirkehúslevest és főzzük tovább.
5. Lépés
5. lépés: Adjunk hozzá tejszínt és pürésítsük finomra a levest.
6. Lépés
6. lépés: Ízesítse meg a kelbimbó levest sóval és borssal, majd szolgálja fel. Adjunk hozzá néhány felét zöldséget és egy kevés Crème fraîche-t a díszítéshez.