Forrás: Mix and Match Studio from Canva
Krémleves lila burgonyával
A krémes lila burgonyaleves ideális választás minden ínyenc lélek számára, aki valami másra és eredetire vágyik. A lila burgonya érdekes színt és finom ízt kölcsönöz a levesnek.
Hozzávalók
- 500 g Lila burgonya
- 1 db The Onion
- 3 gerezd Fokhagyma
- 1 l Zöldségleves
- 200 ml Főzőtejszín
- 2 kanalak Vaj
- Só és fekete bors
- Apróra vágott petrezselyem a díszítéshez
Eljárás
Hámozza meg a lila burgonyát, és vágja kisebb kockákra. A hagymát és a fokhagymagerezdeket apróra vágjuk.
Olvassza fel a vajat egy serpenyőben, adja hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát, és pirítsa aranybarnára.
Adja hozzá a feldarabolt lila burgonyát a párolt zöldségekhez, és párolja még néhány percig együtt.
Ezután adjuk hozzá a zöldséglevest, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk, hogy minden együtt párolódjon, amíg a burgonya megpuhul.
Amikor a burgonya megpuhult, turmixgéppel simára keverjük a levest.
A végén adjuk hozzá a főzőtejszínt a leveshez, keverjük meg, és hagyjuk egy kicsit főni.
Tálalás előtt díszítse a levest apróra vágott petrezselyemmel.
Tálalja ezt az ízletes krémlevest lila burgonyával, pirított kenyérdarabkákkal.