HIRDETŐ

Krumpli paprikás virslivel

A krumpli paprikás virslivel egy tradicionális, könnyű és olcsó étel, amelyet gyakran fogyasztanak Magyarországon. A krumpli és a virsli elkészítése egyszerű, és a recept alapján egy szaftos paprikás mártást készítünk, amelyet a krumplival és a virslivel tálalunk.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg krumpli, meghámozva és kockákra vágva Hozzáadott
  • 4 paprika apróra vágva Hozzáadott
  • 2 Közepes hagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 4 virsli szeletekre vágva Hozzáadott
  • evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 1 evőkanál pirospaprika Hozzáadott
  • 1 evőkanál liszt Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 3 Csésze víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

35 perc.
1. Lépés

Egy nagy serpenyőben melegítsük fel az olívaolajat közepes lángon. Adjuk hozzá a hagymát és a paprikát, és keverjük át. Süssük 5-6 percig, amíg megpuhulnak.

2. Lépés

Közben a kockára vágott krumplit mossuk meg, majd tegyük őket egy nagy edénybe. Öntsük rá a vízet, amely csak éppen ellepi a krumplit, majd a tetejére tegyük a szeletelt virslit. Forraljuk fel, majd főzzük további 10-12 percig, amíg a krumpli és a virsli teljesen megfő.

3. Lépés

A serpenyőben a paprikás hagymára szórjuk rá a pirospaprikát és a lisztet és keverjük el az olajjal. Süssük további 2-3 percig, így a liszt megpirul.

4. Lépés

A serpenyőbe öntsük rá a krumplis-virslis keveréket, majd fűszerezzük sóval és borssal. Keverjük össze, majd fedjük le a serpenyőt, és főzzük további 5-10 percig, amíg a mártás besűrűsödik.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új