Krumpli paprikás virslivel
A krumpli paprikás virslivel egy tradicionális, könnyű és olcsó étel, amelyet gyakran fogyasztanak Magyarországon. A krumpli és a virsli elkészítése egyszerű, és a recept alapján egy szaftos paprikás mártást készítünk, amelyet a krumplival és a virslivel tálalunk.
Hozzávalók
- 1 kg krumpli, meghámozva és kockákra vágva
- 4 paprika apróra vágva
- 2 Közepes hagyma, apróra vágva
- 4 virsli szeletekre vágva
- evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál pirospaprika
- 1 evőkanál liszt
- só és bors ízlés szerint
- 3 Csésze víz
Eljárás
Egy nagy serpenyőben melegítsük fel az olívaolajat közepes lángon. Adjuk hozzá a hagymát és a paprikát, és keverjük át. Süssük 5-6 percig, amíg megpuhulnak.
Közben a kockára vágott krumplit mossuk meg, majd tegyük őket egy nagy edénybe. Öntsük rá a vízet, amely csak éppen ellepi a krumplit, majd a tetejére tegyük a szeletelt virslit. Forraljuk fel, majd főzzük további 10-12 percig, amíg a krumpli és a virsli teljesen megfő.
A serpenyőben a paprikás hagymára szórjuk rá a pirospaprikát és a lisztet és keverjük el az olajjal. Süssük további 2-3 percig, így a liszt megpirul.
A serpenyőbe öntsük rá a krumplis-virslis keveréket, majd fűszerezzük sóval és borssal. Keverjük össze, majd fedjük le a serpenyőt, és főzzük további 5-10 percig, amíg a mártás besűrűsödik.