HIRDETŐ
Forrás: freepik
Krumplifőzelék
Krumplifőzelék
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 1 kg burgonya
- 1 Közepes fej vöröshagyma
- 3 evőkanál olaj
- 1 kiskanál őrölt pirospaprika
- 1 kiskanál só
- 2 evőkanál liszt
- 2 dl tejföl
- 1 node petrezselyemzöld
- 1 evőkanál ecet vagy citromlé
HIRDETŐ
Eljárás
40 perc.
1. Lépés
Hámozd meg a krumplit, vágd kockákra és tedd fel főni sós vízben.
2. Lépés
A vöröshagymát vágd apróra, majd olajban pirítsd meg.
3. Lépés
Add hozzá a pirospaprikát, majd rögtön rá a lisztet, és gyors kevergetés mellett pirítsd tovább egy kicsit.
4. Lépés
Húzd le a tűzről, és langyosítsd meg tejföllel.
5. Lépés
Tegyél hozzá annyi vizet, hogy jó sűrű mártás legyen belőle, és adj hozzá sót.
6. Lépés
A már majdnem kész krumplihoz öntsd rá a mártást, és keverd össze.
7. Lépés
Főzd még néhány percig, majd adj hozzá 1-2 evőkanál ecetet vagy citromlevet, és aprított petrezselyemzöldet. Keverd össze és kész is.