HIRDETŐ

Forrás: freepik

Krumplifőzelék

Krumplifőzelék

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg burgonya Hozzáadott
  • 1 Közepes fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 3 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 1 kiskanál őrölt pirospaprika Hozzáadott
  • 1 kiskanál Hozzáadott
  • 2 evőkanál liszt Hozzáadott
  • 2 dl tejföl Hozzáadott
  • 1 node petrezselyemzöld Hozzáadott
  • 1 evőkanál ecet vagy citromlé Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Hámozd meg a krumplit, vágd kockákra és tedd fel főni sós vízben.

2. Lépés

A vöröshagymát vágd apróra, majd olajban pirítsd meg.

3. Lépés

Add hozzá a pirospaprikát, majd rögtön rá a lisztet, és gyors kevergetés mellett pirítsd tovább egy kicsit.

4. Lépés

Húzd le a tűzről, és langyosítsd meg tejföllel.

5. Lépés

Tegyél hozzá annyi vizet, hogy jó sűrű mártás legyen belőle, és adj hozzá sót.

6. Lépés

A már majdnem kész krumplihoz öntsd rá a mártást, és keverd össze.

7. Lépés

Főzd még néhány percig, majd adj hozzá 1-2 evőkanál ecetet vagy citromlevet, és aprított petrezselyemzöldet. Keverd össze és kész is.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új