HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: Lakeblog

Krumpligombóc, mint nagymamánál

A krumpligombóc egy ízletes köret, amely tökéletesen illik a húsételekhez. Gazdag és földes krumplí ízjegyekkel rendelkezik, és csodálatosan puha. Ezek a gombócok egy hagyományos étel, amely számos európai országban, különösen Németországban népszerű.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kilogramm krumpli Hozzáadott
  • 2 Evőkanál vaj Hozzáadott
  • 125 Gram liszt Hozzáadott
  • 1 Piece tojás Hozzáadott
  • 1 Pinch Szerecsendió Hozzáadott
  • 1 Pinch Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A burgonyagombóc elkészítéséhez főzd meg a burgonyát sós vízben, amíg megpuhul.

2. Lépés

Ha a krumplik megfőttek, hagyja őket hűlni és hámozza le őket.

3. Lépés

Dörzsölje a krumplit egy nagy tálba.

4. Lépés

Adja hozzá a vajat, a lisztet, a tojást, a szerecsendiót és a sót, majd keverje össze jól.

5. Lépés

Formázza a masszát gombócokká és főzze őket forró vízben, amíg a felszínre nem jönnek.

6. Lépés

Hagyja lecsepegni a krumpligombócot és forrón szolgálja fel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új