HIRDETŐ
Forrás: Pixabay: Lakeblog
Krumpligombóc, mint nagymamánál
A krumpligombóc egy ízletes köret, amely tökéletesen illik a húsételekhez. Gazdag és földes krumplí ízjegyekkel rendelkezik, és csodálatosan puha. Ezek a gombócok egy hagyományos étel, amely számos európai országban, különösen Németországban népszerű.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 1 kilogramm krumpli
- 2 Evőkanál vaj
- 125 Gram liszt
- 1 Piece tojás
- 1 Pinch Szerecsendió
- 1 Pinch só
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
A burgonyagombóc elkészítéséhez főzd meg a burgonyát sós vízben, amíg megpuhul.
2. Lépés
Ha a krumplik megfőttek, hagyja őket hűlni és hámozza le őket.
3. Lépés
Dörzsölje a krumplit egy nagy tálba.
4. Lépés
Adja hozzá a vajat, a lisztet, a tojást, a szerecsendiót és a sót, majd keverje össze jól.
5. Lépés
Formázza a masszát gombócokká és főzze őket forró vízben, amíg a felszínre nem jönnek.
6. Lépés
Hagyja lecsepegni a krumpligombócot és forrón szolgálja fel.