Forrás: alexpacha from Getty Images
Krumplileves répával
A krumplileves répával egy klasszikus recept, ami ízletes, tápláló és egyszerű elkészíteni. Ez a recept tökéletes ebédre vagy vacsorára egy hosszú nap után.
Hozzávalók
Főcsoport
- 6 darab Burgonya
- 2 darab sárgarépa
- 1 darab nagy hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 kanalak olaj
Fűszer
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál őrölt fekete bors
Eljárás
Egy serpenyőben közepes lángon melegítünk 2 evőkanál olajat. Hozzáadjuk a felvágott hagymát és fokhagymát, és megpirítjuk őket.
Hozzáadjuk a hámozott és felkockázott krumplit és répát. Keverjük össze és hagyjuk a serpenyőben még 5 percig.
Adjunk hozzá 1,5 liter vizet és hagyjuk főni alacsony hőfokon körülbelül 30-40 percig, vagy amíg a krumplik teljesen meg nem puhulnak.
Ezután adjunk hozzá sót és őrölt fekete borsot ízlés szerint. Hagyjuk még egy kis ideig főni.
A levesünk a petrezselyemmel történő díszítést követően turmixolt formában kerül felszolgálásra.