HIRDETŐ
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/MrXap8o1Z3XbV4evjbQB/fd4a194973fba75babc18a0fcfe13b.jpeg)
Forrás: Sebalos from Getty Images
Krumplileves Újkrumpliból
Ez a leves egy igazi, hagyományos magyar étel, amely nagyszerűen melegít a hideg téli napokon.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 500 g újkrumpli
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 ks vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál Paprika
- 2 l víz
- 2 évőkanál olaj
- 1 ks leveskocka
- 2 teáskanál só
HIRDETŐ
Eljárás
45 perc.
1. Lépés
A zöldségeket megpucoljuk, majd felkockázzuk.
2. Lépés
Egy nagy fazékban felmelegítjük az olajat, hozzáadjuk a vöröshagymát és a fokhagymát, majd addig pároljuk, míg a hagyma üveges nem lesz.
3. Lépés
Adjuk hozzá a paprikát és az újburgonyát.
4. Lépés
Felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a leveskockát és a sót, majd közepes lángon főzzük körülbelül 30-35 percig, amíg a krumpli megpuhul.
5. Lépés
Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a petrezselyemzöldet, majd lefedve pihentetjük 5-10 percig.
6. Lépés
Tálalás előtt ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.