HIRDETŐ

Krumpliprósza

A krumpliprósza egy hagyományos magyar étel, amely a paraszti konyha egyszerű, de gazdag ízvilágát tükrözi. A főzött krumplit a sült hagymával és a fokhagymával együtt karamellizáljuk, majd egyedülálló ízélményt nyújtó, roppanósra sült csirkemellcsíkokkal tálaljuk.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 darab nagyobb burgonya Hozzáadott
  • 2 evőkanál növényi olaj Hozzáadott
  • 1 darab vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 300 Gram csirkemell Hozzáadott
  • 1 teáskanál pirospaprika Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 1 csipet bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A burgonyát megpucoljuk, és nagyobb darabokra vágjuk, majd sós vízben puhára főzzük.

2. Lépés

Közben a csirkemellet falatnyi darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és előre felmelegített serpenyőben, olajon megpirítjuk.

3. Lépés

Amikor a csirkemell kész, félretesszük, és ugyanebben a serpenyőben megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát és a fokhagymát.

4. Lépés

Amikor a hagyma üveges lesz, hozzáadjuk a főtt burgonyát, megszórjuk pirospaprikával, és közepes lángon tovább sütjük, amíg a burgonya szélei aranybarnává válnak.

5. Lépés

Végül hozzáadjuk a korábban megpirított csirkemell darabokat, alaposan elkeverjük, és még 1-2 percig sütjük, hogy az ízek jól összeérjenek.

6. Lépés

Tálalásnál friss kenyérrel és savanyúsággal kínáljuk. Jó étvágyat!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új