Krumpliprósza
A krumpliprósza egy hagyományos magyar étel, amely a paraszti konyha egyszerű, de gazdag ízvilágát tükrözi. A főzött krumplit a sült hagymával és a fokhagymával együtt karamellizáljuk, majd egyedülálló ízélményt nyújtó, roppanósra sült csirkemellcsíkokkal tálaljuk.
Hozzávalók
- 4 darab nagyobb burgonya
- 2 evőkanál növényi olaj
- 1 darab vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 300 Gram csirkemell
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
Eljárás
A burgonyát megpucoljuk, és nagyobb darabokra vágjuk, majd sós vízben puhára főzzük.
Közben a csirkemellet falatnyi darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és előre felmelegített serpenyőben, olajon megpirítjuk.
Amikor a csirkemell kész, félretesszük, és ugyanebben a serpenyőben megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát és a fokhagymát.
Amikor a hagyma üveges lesz, hozzáadjuk a főtt burgonyát, megszórjuk pirospaprikával, és közepes lángon tovább sütjük, amíg a burgonya szélei aranybarnává válnak.
Végül hozzáadjuk a korábban megpirított csirkemell darabokat, alaposan elkeverjük, és még 1-2 percig sütjük, hogy az ízek jól összeérjenek.
Tálalásnál friss kenyérrel és savanyúsággal kínáljuk. Jó étvágyat!