HIRDETŐ

Krumpliprósza

A krumpliprósza egy hagyományos magyar étel, amely a paraszti konyha egyszerű, de gazdag ízvilágát tükrözi. A főzött krumplit a sült hagymával és a fokhagymával együtt karamellizáljuk, majd egyedülálló ízélményt nyújtó, roppanósra sült csirkemellcsíkokkal tálaljuk.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 darab nagyobb burgonya Hozzáadott
  • 2 evőkanál növényi olaj Hozzáadott
  • 1 darab vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 300 Gram csirkemell Hozzáadott
  • 1 teáskanál pirospaprika Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 1 csipet bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A burgonyát megpucoljuk, és nagyobb darabokra vágjuk, majd sós vízben puhára főzzük.

2. Lépés

Közben a csirkemellet falatnyi darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és előre felmelegített serpenyőben, olajon megpirítjuk.

3. Lépés

Amikor a csirkemell kész, félretesszük, és ugyanebben a serpenyőben megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát és a fokhagymát.

4. Lépés

Amikor a hagyma üveges lesz, hozzáadjuk a főtt burgonyát, megszórjuk pirospaprikával, és közepes lángon tovább sütjük, amíg a burgonya szélei aranybarnává válnak.

5. Lépés

Végül hozzáadjuk a korábban megpirított csirkemell darabokat, alaposan elkeverjük, és még 1-2 percig sütjük, hogy az ízek jól összeérjenek.

6. Lépés

Tálalásnál friss kenyérrel és savanyúsággal kínáljuk. Jó étvágyat!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek