HIRDETŐ
Forrás: matrosskaxxx from Canva
Krumplipüré tepsiben sütve
Ízletes és laktató étel, ami minden alkalomra tökéletes. A hagyományos krumplipüré mélyebb, sütőben sült változata.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
Krumplipüré
- 11⁄2 kg krumpli
- 60 g vaj
- 200 ml Tejszín
- 1 teáskanál só
- 1⁄2 teáskanál őrölt fehér bors
Tetejére
- 100 g reszelt sajt
HIRDETŐ
Eljárás
65 perc.
1. Lépés
Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra.
2. Lépés
Hámozd meg a krumplit, majd vágd nagy darabokra és tedd egy nagy lábasba. Öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi, majd főzd puhára.
3. Lépés
Amikor a krumpli megfőtt, öntsd le róla a vizet, majd törjük össze. Add hozzá a vajat, a tejszínt, a sót és a borsot, majd keverd jól össze, hogy egy sima pürét kapj.
4. Lépés
Öntsd a pürét egy sütőtálba, majd szórd meg a reszelt sajttal a tetejét.
5. Lépés
Süsd a sütőben 15-20 percig, vagy amíg a sajt meg nem pirul a tetején. Tálald forrón.