HIRDETŐ
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/_IH6-BkaQ3PkA_3Zs_tC/da66bd27158283d39405cf0c01bd53.jpeg)
Forrás: Pixabay
Krumplipüré
A megúnhatatlan köret. Krémes, könnyed és mégis laktató krumplipüré alaprecept, mely ízlés szerint gazdagítható, sajttal, fokhagymával, petrezselyemmel.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
5
- 1 kg krumpli
- 100 ml tej
- 50 g vaj
- só és bors ízlés szerint
HIRDETŐ
Eljárás
40 perc.
1. Lépés
Mossuk meg és hámozzuk meg a krumplit. Vágjuk kisebb darabokra és főzzük meg sós vízben (kb. 15-20 perc).
2. Lépés
Öntsük le a vizet a krumpliról törjük össze és keverjük el benne a vajat és a tejet.
3. Lépés
Fűszerezzük sóval és borssal ízlés szerint.