HIRDETŐ
Krumplis-húsos fazék
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 8 tk olívaolaj
- 4 ks sertéskaraj
- 60 dkg burgonya
- 2 Fej lila hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 4 ág tekercsek
- 2 dl száraz fehérbor
- 8 ks koktélparadicsom
- só bors
HIRDETŐ
Eljárás
75 perc.
1. Lépés
Az olaj felét felforrósítjuk, megpirítjuk rajta a megtisztított hússzeletek mindkét oldalát, majd kivesszük. Megsózzuk, megborsozzuk, és félretesszük.
2. Lépés
A serpenyőbe öntjük a megmaradt olajat, hozzáforgatjuk a megtisztított, felkockázott burgonyát és a cikkekre vágott hagymát. Együtt pirítjuk 4-5 percig, közben néhányszor átkeverjük.
3. Lépés
Hozzáadjuk az egész fokhagymagerezdeket, a rozmaring lecsipkedett leveleit, valamint az elősütött hússzeleteket.
4. Lépés
Összeforgatjuk, majd tálba tesszük, és 220 fokos sütőben 20 percig sütjük.
5. Lépés
Megsózzuk, megborsozzuk, majd megkeverjük. Hozzáöntjük a bort, majd elrendezzük rajta a paradicsomokat. Visszatoljuk a sütőbe további 15 percre.