HIRDETŐ

Krumplis lángos

A krumplis lángos a hagyományos magyar konyha egyik legnépszerűbb étele. A kívül ropogós, belül puha tészta, az ízletes krumplicsomók és a ropogósan sütött felület mind hozzájárulnak a látványos és finom végeredményhez.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g burgonya Hozzáadott
  • 500 g búzaliszt Hozzáadott
  • 1.2 dl tej Hozzáadott
  • 212 dl víz Hozzáadott
  • 2 teáskanál Hozzáadott
  • 2 evőkanálnyi cukor Hozzáadott
  • 3 evőkanálnyi olaj Hozzáadott
  • 20 g friss élesztő Hozzáadott
  • olaj a sütéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

75 perc.
1. Lépés

A burgonyát pucolja meg, vágja kisebb darabokra, majd főzze puhára sós vízben.

2. Lépés

A puhára főtt burgonyát törje össze.

3. Lépés

Egy mély tálba szórja bele a cukrot, öntsön rá 1 dl meleg vizet és tegye bele a friss élesztőt. Keverje össze és hagyja 5 percig állni, míg a tetején egy kis hab képződik.

4. Lépés

Egy másik tálban keverje össze a lisztet a sóval, adjon hozzá 3 evőkanálnyi olajat, a tejbe kevert élesztőt és a burgonyapépet.

5. Lépés

Gyúrja a tésztát addig, amíg sima, és nem tapad a kézhez és az edényhez. Ha szükséges, adjon hozzá még egy kis vizet.

6. Lépés

Takarja le a tésztát, és hagyja pihenni 30-40 percig.

7. Lépés

A pihentetett tésztából formázzon 10 cm átmérőjű korongokat és kissé lapítsa el őket.

8. Lépés

Forró olajban süssük mindkét oldalukat aranyszínűre.

9. Lépés

Tálalja forrón, kedvenc feltéteivel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új