HIRDETŐ

Forrás: freepik

Krumplis pogácsa olajban

Szeretném megosztani Önökkel egyik kedvenc receptemet, amelyet krumplis pogácsának hívunk. Ennek az egyszerű, de ízletes magyar utcai ételnek a készítése otthon egy kis tudást és gyakorlatot igényel, de meghozza a gyümölcsét.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 1 kg krumpli Hozzáadott
  • 20 dkg liszt Hozzáadott
  • 1 Csomag élesztő Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
  • napraforgó olaj a sütéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Kezdjük azzal, hogy a krumplit megmossuk és megfőzzük héjastul. Mehet a só is hozzá, nagyjából úgy, mint ha főzeléket készítenénk. Utána hagyjuk kihűlni, majd pucoljuk meg.

2. Lépés

A krumplit ne pürésítsük, hanem nyomjuk össze villával - ez a trükk teszi igazán omlóssá a tésztát.

3. Lépés

A tésztát legalább 1,5 órán keresztül kellemesen meleg helyen kell hagyni kelni.

4. Lépés

Az olajban sütés máris valami egészen különleges ízt kölcsönöz a pogácsáknak, nagyon fontos, hogy ne legyen túl meleg, mert akkor azonnal megégnének, és belül nyersek maradnának.

5. Lépés

A krumplis pogácsát általában melegen tálaljuk, de hidegen is nagyon finom. Kiváló köretként is megállja a helyét, de önmagában is fogyasztható egy kis tejföllel és hagymával. Megjegyzem, hogy napközben elkészítve, másnap is ugyanolyan finom marad.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új