Forrás: freepik
Krumplis pogácsa olajban
Szeretném megosztani Önökkel egyik kedvenc receptemet, amelyet krumplis pogácsának hívunk. Ennek az egyszerű, de ízletes magyar utcai ételnek a készítése otthon egy kis tudást és gyakorlatot igényel, de meghozza a gyümölcsét.
Hozzávalók
- 1 kg krumpli
- 20 dkg liszt
- 1 Csomag élesztő
- 4 gerezd fokhagyma
- só, bors ízlés szerint
- napraforgó olaj a sütéshez
Eljárás
Kezdjük azzal, hogy a krumplit megmossuk és megfőzzük héjastul. Mehet a só is hozzá, nagyjából úgy, mint ha főzeléket készítenénk. Utána hagyjuk kihűlni, majd pucoljuk meg.
A krumplit ne pürésítsük, hanem nyomjuk össze villával - ez a trükk teszi igazán omlóssá a tésztát.
A tésztát legalább 1,5 órán keresztül kellemesen meleg helyen kell hagyni kelni.
Az olajban sütés máris valami egészen különleges ízt kölcsönöz a pogácsáknak, nagyon fontos, hogy ne legyen túl meleg, mert akkor azonnal megégnének, és belül nyersek maradnának.
A krumplis pogácsát általában melegen tálaljuk, de hidegen is nagyon finom. Kiváló köretként is megállja a helyét, de önmagában is fogyasztható egy kis tejföllel és hagymával. Megjegyzem, hogy napközben elkészítve, másnap is ugyanolyan finom marad.