HIRDETŐ

Forrás: freepik

Krumplis pogácsa olajban

Szeretném megosztani Önökkel egyik kedvenc receptemet, amelyet krumplis pogácsának hívunk. Ennek az egyszerű, de ízletes magyar utcai ételnek a készítése otthon egy kis tudást és gyakorlatot igényel, de meghozza a gyümölcsét.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 1 kg krumpli Hozzáadott
  • 20 dkg liszt Hozzáadott
  • 1 Csomag élesztő Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
  • napraforgó olaj a sütéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Kezdjük azzal, hogy a krumplit megmossuk és megfőzzük héjastul. Mehet a só is hozzá, nagyjából úgy, mint ha főzeléket készítenénk. Utána hagyjuk kihűlni, majd pucoljuk meg.

2. Lépés

A krumplit ne pürésítsük, hanem nyomjuk össze villával - ez a trükk teszi igazán omlóssá a tésztát.

3. Lépés

A tésztát legalább 1,5 órán keresztül kellemesen meleg helyen kell hagyni kelni.

4. Lépés

Az olajban sütés máris valami egészen különleges ízt kölcsönöz a pogácsáknak, nagyon fontos, hogy ne legyen túl meleg, mert akkor azonnal megégnének, és belül nyersek maradnának.

5. Lépés

A krumplis pogácsát általában melegen tálaljuk, de hidegen is nagyon finom. Kiváló köretként is megállja a helyét, de önmagában is fogyasztható egy kis tejföllel és hagymával. Megjegyzem, hogy napközben elkészítve, másnap is ugyanolyan finom marad.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek