Forrás: eugena-klykova from Getty Images
Krumplisaláta joghurttal és snidlinggel
Ez a frissítő és egészséges krumplisaláta joghurttal és snidlinggel ideális grillezéshez vagy könnyű ebédnek. Tele van ízekkel, és a joghurt használata a majonéze helyett könnyít rajta.
Hozzávalók
- 500 g burgonya
- 200 g joghurt
- 4 Kanálok Apróra vágott metélőhagyma
- 1 darab vöröshagyma
- 1 Kanálok Mustár
- 1 darab citrom
- 1 pinch só
- 1 pinch bors
Eljárás
Főzzük meg a burgonyát héjában, amíg megpuhul, de ne legyen túl puhára főzve. Hagyjuk kihűlni, majd hámozzuk meg és vágjuk darabokra.
Közben egy tálban keverje össze a joghurtot, a mustárt, a citromlevet, az apróra vágott snidlinget, a felkockázott hagymát, a sót és a borsot.
Adja hozzá a burgonyát a joghurtos szósz tálhoz, és finoman keverje el, hogy a burgonya egyenletesen be legyen vonva a szószba. Szükség esetén adjon hozzá több sót és borsot ízlés szerint.
Hagyja a salátát pihenni a hűtőben legalább 30 percig, hogy az ízek összeérjenek, mielőtt felszolgálná.