HIRDETŐ

Különleges Csemegeuborka Recept

A csemegeuborka egy népszerű savanyúság Magyarországon. Ez a recept egy őshonos magyar különlegesség, amelyet a világ számos táján élveznek | A csemegeuborka elkészítése kézzel készített és időigényes folyamat, de az íze jellegzetesen fűszeres és különleges, így megéri a munkát.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10
  • 5 kg kis uborka Hozzáadott
  • 6 Fej fokhagyma Hozzáadott
  • 1 node kapor Hozzáadott
  • 1 node mustármag (száraz) Hozzáadott
  • 1 node babérlevél Hozzáadott
  • 1 node borókabogyó Hozzáadott
  • 1 node torma Hozzáadott
  • 2 doboz téliszalámi (opcionális) Hozzáadott
  • Só, cukor ecet és víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Először is, válasszunk ki egy nagy üvegedényt, amelybe az uborkákat tesszük.

2. Lépés

A megmosott uborkákat rétegezzük az edénybe a fűszerekkel: a megpucolt fokhagymagerezdekkel, a kaprot, a mustármagot, a babérlevelet és a borókabogyót.

3. Lépés

Egy külön tálban készítsünk egy sóoldatot (10 liter vízhez 50 dkg só), majd öntsük rá a rétegezett uborkákra.

4. Lépés

Fedjük le az edényt és hagyjuk állni 12 órán keresztül.

5. Lépés

Ezután csináljunk egy ecet-cukor oldatot (10 liter vízhez 1 liter ecet és 1 kg cukor), majd öntsük az uborkákra.

6. Lépés

Fedjük le az edényt és hagyjuk állni további 12 óra.

7. Lépés

Ezt követően helyezzünk az edény tetejére nehezéket (például egy kisebb edényt tele kővel vagy vízzel) hogy az uborkák mindig a folyadék alatt legyenek.

8. Lépés

A csemegeuborka körülbelül 2 hét alatt lesz kész.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új