HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Különleges csipetkés Egri húsleves

Az Egri húsleves egy hagyományos, kitűnő ízű magyar fogás, amelynek alapvető hozzávalója a marha- vagy birkahús. Gazdagítja a zöldségek, zöldfűszerek íze, és különlegessé teszi a levesben főtt csipetkét.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 50 dkg marhahús (lapocka, vagy más sovány rész) Hozzáadott
  • 1 Fej hagyma Hozzáadott
  • 2 ks répa Hozzáadott
  • 2 ks petrezselyemgyökér Hozzáadott
  • 1 ks zeller Hozzáadott
  • 1 ks paradicsom Hozzáadott
  • 1 ks paprika (zöld vagy piros, ízlés szerint) Hozzáadott
  • 1 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 node petrezselyemzöld Hozzáadott
  • só, bors Hozzáadott
  • 20 dkg liszt Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
  • borsikafű, babérlevél (opcionális) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

150 perc.
1. Lépés

A húst kockákra vágjuk, majd felrakjuk főni annyi vízben, ami éppen ellepi.

2. Lépés

A hagymát, a zöldségeket és a paprikát megtisztítjuk, megmossuk és kisebb darabokra vágjuk. A zöldségeket és a hagymát a húsban főzzük, a paprikát és a paradicsomot a zöldségekkel együtt adjuk hozzá.

3. Lépés

Időnként meg kell habozni a levest, mert az így kioldódó fehérjehab rontja az ízét.

4. Lépés

Fűszerezzük sóval, borssal, borsikafűvel és babérlevéllel, majd hozzáadjuk a zöldfűszereket.

5. Lépés

Amíg a leves fő, elkészítjük a csipetkét: A lisztből, tojásból és egy csipet sóból tésztát gyúrunk, majd ujjainkkal vékony csíkokra szaggatjuk.

6. Lépés

A csipetkét beleöntjük a levesbe, és addig főzzük, amíg a tészta meg nem puhul.

7. Lépés

Amikor a leves készen van, hagyjuk állni egy kicsit, hogy az ízek összeérjenek.

8. Lépés

Kínálhatjuk friss zöldségekkel, pirított kenyérrel, vagy fokhagymás tejföllel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új