Különleges Csokis körtés süti
A csokis körtés süti egy különleges, finom desszert a tejszínes csokoládés töltelékkel és az édes, fahéjas körtékkel kombinálva. Ez a gyors és egyszerű recept ellensúlyozza a csokoládé édességét a hűvös körte pici fanyarságával.
Hozzávalók
- 3 ks érett körte
- 150 g étcsokoládé
- 200 ml tejszín
- 3 tojás
- 150 g cukor
- 175 g liszt
- 50 g kakaópor
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál vanília esszencia
- 1⁄2 teáskanál őrölt fahéj
- csipetnyi só
Eljárás
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra és béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.
A körtéket mossuk meg, majd vágjuk félbe, és távolítsuk el a magházat.
Egy tűzálló edényben olvasszuk meg az étcsokoládét a tejszínnel együtt.
Keverjük össze a tojásokat a cukorral, majd adjuk hozzá a lisztet, a kakaóport, a sütőport, a sót és a vanília esszenciát.
Öntsük a csokoládés tejszínt a keverékbe, majd keverjük le jól minden hozzávalót.
Az elkészült tésztát öntsük a előkészített tepsibe, majd helyezzük rá a körtéket.
Szórjuk meg a tetejét őrölt fahéjjal, majd süssük körülbelül 30-35 percig, vagy amíg a közepe a süteménynek nem szilárd.
Hagyjuk a sütőben kihűlni, majd szeleteljük és tálaljuk miután a süti teljesen kihűlt.