Különleges Cukrászkrém süteményekhez
A cukrászkrém tökéletes választás, ha valami igazán különleges és finom süteményt szeretnél készíteni a családnak vagy a barátoknak. Ez az édes, krémes töltelék könnyedén felhasználható süteményekben és tortákban is.
Hozzávalók
- 1 tojás
- 100 g kristálycukor
- 1 Csomag vaníliás cukor
- 2 evőkanál búzadara
- 5 dl tej
- 2 evőkanál kakaópor
- 50 g étcsokoládé
- 1 evőkanál vaj
Eljárás
Verjük fel a tojást a cukorral és a vaníliás cukorral egy habverővel, amíg világos és habos nem lesz.
Adjuk hozzá a búzadarát és a tejet, majd keverjük jól el.
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Közben tegyük a masszát egy teflonbevonatú serpenyőbe, és közepes lángon kezdjük el főzni, gyakran keverve.
Amikor a krém kezd besűrűsödni, adjuk hozzá a kakaóport és az összetört csokoládét, majd keverjünk addig, amíg a csokoládé teljesen el nem olvad.
Vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a vajat. Keverjük addig, amíg a vaj teljesen elolvad, majd hagyjuk a krémet hűlni.
Ezután használhatjuk a krémet süteményekhez vagy tortákhoz tölteléknek.
Szeretnék több ilyen ötlet