Forrás: Pixabay
Különleges Fügés kevert süti
A \Fügés kevert süti\ egy ízletes édesség, amely a friss fügét és a bandameggyet ötvözi. Magyarországon hagyományosan az év végi ünnepi időszakban készítik, de születésnapokon vagy bármilyen különleges alkalomkor is ideális választás lehet. Nagyon egyszerű elkészíteni, így remek választás lehet, ha kevés az idő, de mégis valami különlegesre vágysz.
Hozzávalók
- 4 szem friss füge
- 30 gr bandameggy (szárított vagy friss)
- 2 Csésze liszt
- 11⁄2 Csésze cukor
- 1 csészényi növényi olaj
- 4 nagy egész tojás
- 1 teáskanálnyi sütőpor
- 1 csipet só
- 1 evőkanálnyi vanília kivonat
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
Eljárás
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra és készítsünk elő egy tepsit.
Áztassuk be a bandameggyet meleg vízbe 10 percre, majd szűrjük le.
Egy nagy tálban combine össze a lisztet, a cukrot, a sütőport, a sót, és a kakaóport.
Egy másik tálban keverjük össze a tojásokat és a növényi olajt, majd adjuk hozzá a vanília kivonatot.
Keverjük a száraz hozzávalókat a tojás-olaj keverékhez, keverjük addig, amíg sima nem lesz.
Hámozzuk meg a fügéket, vágjuk őket fel, majd keverjük össze a bandamegyvekkel.
Adjuk hozzá a füge-bandameggy keveréket a tészta keverékhez.
Öntsük a tésztát a tepsibe, majd süssük 25-30 percig, vagy amíg a teteje aranybarna nem lesz.
Hagyjuk kihűlni néhány percig, majd szeleteljük és tálaljuk.