Különleges Meggyleves Befőttből
A meggyleves befőttből egy gyorsan elkészíthető és frissítő leves, amely különösen a nyári időszakban ízletes és hűsítő lehet. A befőtt alapú recept egyszerűen elkészíthető, és csak néhány egyszerű hozzávalót igényel.
Hozzávalók
- 1 Üveg meggylekvár/befőtt
- 500 ml víz
- 1 citrom leve
- 1 ks fahéjrúd
- 3 szem szegfűszeg
- 1 vaníliarúd kikapart belseje
- 200 ml habtejszín
- friss mentalevél (díszítéshez)
Eljárás
Egy közepes lábasban keverjük össze a meggylekvárt és a vizet, majd add hozzá a citrom levét.
Tegyük a lábast közepes tűzre, majd adjuk hozzá a fahéjrudat, a szegfűszeget és a vaníliát.
Forraljuk fel a levest, majd főzzük további 10 percig, gyakran kevergetve.
Vegyük ki a fahéjrudat, a szegfűszeget és a vaníliarudat. Hagyjuk kissé kihűlni.
Helyezzük a meggylevest a hűtőbe, hogy teljesen lehűljön, legalább 1-2 órát.
Miután a leves lehűlt, verjük fel a habtejszínt kemény habbá.
Szervírozzuk a meggylevest tálkba, majd a tetejére kanalazzuk a felvert habtejszínt. Díszítsük friss mentalevéllel.
Azonnal fogyasztható, hidegen tálalva.