HIRDETŐ

Különleges Meggyleves Befőttből

A meggyleves befőttből egy gyorsan elkészíthető és frissítő leves, amely különösen a nyári időszakban ízletes és hűsítő lehet. A befőtt alapú recept egyszerűen elkészíthető, és csak néhány egyszerű hozzávalót igényel.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 1 Üveg meggylekvár/befőtt Hozzáadott
  • 500 ml víz Hozzáadott
  • 1 citrom leve Hozzáadott
  • 1 ks fahéjrúd Hozzáadott
  • 3 szem szegfűszeg Hozzáadott
  • 1 vaníliarúd kikapart belseje Hozzáadott
  • 200 ml habtejszín Hozzáadott
  • friss mentalevél (díszítéshez) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

20 perc.
1. Lépés

Egy közepes lábasban keverjük össze a meggylekvárt és a vizet, majd add hozzá a citrom levét.

2. Lépés

Tegyük a lábast közepes tűzre, majd adjuk hozzá a fahéjrudat, a szegfűszeget és a vaníliát.

3. Lépés

Forraljuk fel a levest, majd főzzük további 10 percig, gyakran kevergetve.

4. Lépés

Vegyük ki a fahéjrudat, a szegfűszeget és a vaníliarudat. Hagyjuk kissé kihűlni.

5. Lépés

Helyezzük a meggylevest a hűtőbe, hogy teljesen lehűljön, legalább 1-2 órát.

6. Lépés

Miután a leves lehűlt, verjük fel a habtejszínt kemény habbá.

7. Lépés

Szervírozzuk a meggylevest tálkba, majd a tetejére kanalazzuk a felvert habtejszínt. Díszítsük friss mentalevéllel.

8. Lépés

Azonnal fogyasztható, hidegen tálalva.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új