Forrás: Pixabay
Különleges olasz Szicíliai pizza
A Szicíliai pizza egy hagyományos olasz étel, amely különbözik a megszokott pizzától. A magas, puha és levegős tészta, valamint a friss, zsenge zöldségek különleges ízvilágra repítik a fogyasztót. Egyszerűen elkészíthető, és minden alkalomra remek választás.
Hozzávalók
A tésztához:
- 450 g búzaliszt
- 11⁄2 teáskanál só
- 1 teáskanál cukor
- 1 Csomag száraz élesztő
- 3 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 300 ml víz
A feltéthez:
- 400 g konzerv paradicsom
- 3 gerezd fokhagyma
- só, bors ízlés szerint
- 1 teáskanál oregánó
- 200 g mozzarella
- 1 node friss bazsalikom
- Extra szűz olívaolaj a meglocsoláshoz
Eljárás
Keverje össze a lisztet, a sót, a cukrot és az élesztőt egy nagy tálban. Adj hozzá olívaolajat és vizet is, majd gyúrd össze az egészet.
Borítsd be a tésztát konyharuhával, és hagyd kelni meleg helyen kb. 90 percig, vagy amíg a tészta megkétszereződik.
A pizzaszószhoz aprítsd fel a fokhagymát és pirítsd meg egy serpenyőben olívaolajon. Adj hozzá konzerv paradicsomot, sót, borsot és oregánót, és hagyd rotyogni 10-15 percig.
Présekd le a megkelt tésztát, és nyújtsd ki egy olajjal kikent tepsiben. Tedd rá a pizzaszószt, majd rakj rá mozzarellát és friss bazsalikomleveleket.
Előmelegített sütőben, 200-220 fokon tedd be a pizzát, és süsd 15-20 percig, amíg a sajt aranybarna nem lesz.
Vedd ki a pizzát a sütőből, locsold meg olívaolajjal és tálald.