HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Különleges olasz Szicíliai pizza

A Szicíliai pizza egy hagyományos olasz étel, amely különbözik a megszokott pizzától. A magas, puha és levegős tészta, valamint a friss, zsenge zöldségek különleges ízvilágra repítik a fogyasztót. Egyszerűen elkészíthető, és minden alkalomra remek választás.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6

A tésztához:

  • 450 g búzaliszt Hozzáadott
  • 112 teáskanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál cukor Hozzáadott
  • 1 Csomag száraz élesztő Hozzáadott
  • 3 evőkanál extra szűz olívaolaj Hozzáadott
  • 300 ml víz Hozzáadott

A feltéthez:

  • 400 g konzerv paradicsom Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 teáskanál oregánó Hozzáadott
  • 200 g mozzarella Hozzáadott
  • 1 node friss bazsalikom Hozzáadott
  • Extra szűz olívaolaj a meglocsoláshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Keverje össze a lisztet, a sót, a cukrot és az élesztőt egy nagy tálban. Adj hozzá olívaolajat és vizet is, majd gyúrd össze az egészet.

2. Lépés

Borítsd be a tésztát konyharuhával, és hagyd kelni meleg helyen kb. 90 percig, vagy amíg a tészta megkétszereződik.

3. Lépés

A pizzaszószhoz aprítsd fel a fokhagymát és pirítsd meg egy serpenyőben olívaolajon. Adj hozzá konzerv paradicsomot, sót, borsot és oregánót, és hagyd rotyogni 10-15 percig.

4. Lépés

Présekd le a megkelt tésztát, és nyújtsd ki egy olajjal kikent tepsiben. Tedd rá a pizzaszószt, majd rakj rá mozzarellát és friss bazsalikomleveleket.

5. Lépés

Előmelegített sütőben, 200-220 fokon tedd be a pizzát, és süsd 15-20 percig, amíg a sajt aranybarna nem lesz.

6. Lépés

Vedd ki a pizzát a sütőből, locsold meg olívaolajjal és tálald.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új