HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: Pexels

Különleges Tárkonyos húsgombócleves

A tárkonyos húsgombócleves az egyik kedvencem, különösen a hideg téli napokon. Számtalanszor elkészítettem már, és mindig öröm látni a család lelkes reakcióját a finom, otthoni ízekre. Az alaprecept mellett, ki is szoktam egészíteni néhány saját ötlettel, például extra fűszerekkel vagy egy kis tejszínnel.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g darált hús Hozzáadott
  • 8 Csésze húsleves Hozzáadott
  • 2 evőkanál apróra vágott friss tárkony Hozzáadott
  • 2 evőkanál vaj Hozzáadott
  • 1 nagy hagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 1 Csésze zöld bab Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 teáskanál Paprika Hozzáadott
  • 12 teáskanál őrölt kömény Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Kezdjük azzal, hogy készítsünk húsgombókat a darált húsból, sóval, borssal, paprikával, köménnyel és egy kis tárkonnyal. Minél apróbb gombókat készítesz, annál hamarabb megfőnek - tapasztalatom szerint a tökéletes méret körülbelül egy dió nagyságú. Tegyük őket félre, amíg a húslevest készítjük.

2. Lépés

Az aprított hagymát és fokhagymát pároljuk a vajon, amíg üveges nem lesz. Így kezdődhet a leves - a párolt hagyma és fokhagyma remek alapot ad a levesnek.

3. Lépés

Ezután adjuk hozzá a húslevest, a zöldbabot és a maradék tárkonyt - a friss tárkony megadja a leves jellegzetes ízét. Hagyjuk, hogy forrásba jöjjön, és ekkor adjuk hozzá a húsgombókat.

4. Lépés

Főzzük őket a levesben, amíg meg nem puhulnak - ez általában körülbelül 20 percet vesz igénybe. A végeredmény egy gazdag, ízletes leves lesz, amelyet mindig nagy örömmel szolgálok fel a családomnak!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új