HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: Pexels

Különleges Tárkonyos húsgombócleves

A tárkonyos húsgombócleves az egyik kedvencem, különösen a hideg téli napokon. Számtalanszor elkészítettem már, és mindig öröm látni a család lelkes reakcióját a finom, otthoni ízekre. Az alaprecept mellett, ki is szoktam egészíteni néhány saját ötlettel, például extra fűszerekkel vagy egy kis tejszínnel.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g darált hús Hozzáadott
  • 8 Csésze húsleves Hozzáadott
  • 2 evőkanál apróra vágott friss tárkony Hozzáadott
  • 2 evőkanál vaj Hozzáadott
  • 1 nagy hagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 1 Csésze zöld bab Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 teáskanál Paprika Hozzáadott
  • 12 teáskanál őrölt kömény Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Kezdjük azzal, hogy készítsünk húsgombókat a darált húsból, sóval, borssal, paprikával, köménnyel és egy kis tárkonnyal. Minél apróbb gombókat készítesz, annál hamarabb megfőnek - tapasztalatom szerint a tökéletes méret körülbelül egy dió nagyságú. Tegyük őket félre, amíg a húslevest készítjük.

2. Lépés

Az aprított hagymát és fokhagymát pároljuk a vajon, amíg üveges nem lesz. Így kezdődhet a leves - a párolt hagyma és fokhagyma remek alapot ad a levesnek.

3. Lépés

Ezután adjuk hozzá a húslevest, a zöldbabot és a maradék tárkonyt - a friss tárkony megadja a leves jellegzetes ízét. Hagyjuk, hogy forrásba jöjjön, és ekkor adjuk hozzá a húsgombókat.

4. Lépés

Főzzük őket a levesben, amíg meg nem puhulnak - ez általában körülbelül 20 percet vesz igénybe. A végeredmény egy gazdag, ízletes leves lesz, amelyet mindig nagy örömmel szolgálok fel a családomnak!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek