Forrás: facebook: Street Kitchen
Különleges ünnepi Pozsonyi kocka
Bár a pozsonyi kocka alapreceptje egyszerűnek tűnhet, nagyon finom desszert. Én különösen ünnepi alkalmakra ajánlom, hiszen garantáltan mindenki imádni fogja. A sütést követően hagyd a süteményt egy kicsit pihenni, mielőtt felszeletelnéd. Jó étvágyat hozzá!
Hozzávalók
Krém:
- 5 evőkanál liszt
- 5 evőkanál cukor
- 3 tojássárgája
- 5 dl tej
- 1 Csomag vaníliás cukor
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
Tészta:
- 25 dkg margarin
- 5 dl tej
- 50 dkg liszt
- 1 Csomag szalakáli
- 1 Csomag sütőpor
- 15 dkg porcukor
A tetejére:
- 1 tojásfehérje
- 10 dkg dió
Eljárás
A krémhez keverjük össze a lisztet, a cukrot, a tojássárgáját, a tejet és a vaníliás cukrot, majd főzzük össze. Kezdd el a főzést alacsony hőmérsékleten, hogy a krém ne égjen oda. A legjobb eredmény érdekében gyakran és alaposan kevergesd.
A még meleg krémhez keverjük hozzá a margarint és a porcukrot, majd hagyjuk kihűlni.
A tésztához keverjük össze a hozzávalókat, majd osszuk ketté.
Az egyik tésztát nyújtsuk ki, majd tegyük bele a tepsi aljára. Ezt követően kenjük meg a krémmel, majd tegyük rá a másik tésztát. A krémet egyenletesen oszlasd el. Ha a tésztát nem tudod szépen belerakni a tepsibe, akkor praktikus lehet egy kis liszttel megszórni a tepsit.
A tetejét kenjük meg tojásfehérjével, majd szórjuk meg a dióval.
Tegyük be a sütőbe, és 180 fokon 20-25 perc alatt süssük meg.