HIRDETŐ

Forrás: facebook: Street Kitchen

Különleges ünnepi Pozsonyi kocka

Bár a pozsonyi kocka alapreceptje egyszerűnek tűnhet, nagyon finom desszert. Én különösen ünnepi alkalmakra ajánlom, hiszen garantáltan mindenki imádni fogja. A sütést követően hagyd a süteményt egy kicsit pihenni, mielőtt felszeletelnéd. Jó étvágyat hozzá!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
36

Krém:

  • 5 evőkanál liszt Hozzáadott
  • 5 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 3 tojássárgája Hozzáadott
  • 5 dl tej Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • 25 dkg margarin Hozzáadott
  • 25 dkg porcukor Hozzáadott

Tészta:

  • 25 dkg margarin Hozzáadott
  • 5 dl tej Hozzáadott
  • 50 dkg liszt Hozzáadott
  • 1 Csomag szalakáli Hozzáadott
  • 1 Csomag sütőpor Hozzáadott
  • 15 dkg porcukor Hozzáadott

A tetejére:

  • 1 tojásfehérje Hozzáadott
  • 10 dkg dió Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A krémhez keverjük össze a lisztet, a cukrot, a tojássárgáját, a tejet és a vaníliás cukrot, majd főzzük össze. Kezdd el a főzést alacsony hőmérsékleten, hogy a krém ne égjen oda. A legjobb eredmény érdekében gyakran és alaposan kevergesd.

2. Lépés

A még meleg krémhez keverjük hozzá a margarint és a porcukrot, majd hagyjuk kihűlni.

3. Lépés

A tésztához keverjük össze a hozzávalókat, majd osszuk ketté.

4. Lépés

Az egyik tésztát nyújtsuk ki, majd tegyük bele a tepsi aljára. Ezt követően kenjük meg a krémmel, majd tegyük rá a másik tésztát. A krémet egyenletesen oszlasd el. Ha a tésztát nem tudod szépen belerakni a tepsibe, akkor praktikus lehet egy kis liszttel megszórni a tepsit.

5. Lépés

A tetejét kenjük meg tojásfehérjével, majd szórjuk meg a dióval.

6. Lépés

Tegyük be a sütőbe, és 180 fokon 20-25 perc alatt süssük meg.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új