HIRDETŐ

Forrás: facebook:Kenyérlángos - Langalló

Lángallo

Soha nem gondoltam volna, hogy a trash food kultúra beépülhet a háztartásomba, de a lángallo elkészítése óta nincs visszaút. Az egyedülálló ízvilág és a gyors elkészítési idő mindannyiunk kedvencévé vált. Szeretem kézzel gyúrni a tésztát, megérezni, hogy mennyire ruganyos. És amikor kipattintom a sütőből, semmi sem vetekedhet a friss, ropogós lángallo illatával.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g liszt Hozzáadott
  • 1 tasak szárított élesztő Hozzáadott
  • 1 teáskanál cukor Hozzáadott
  • 2 teáskanál Hozzáadott
  • 350 ml víz Hozzáadott
  • 2 dl tejföl Hozzáadott
  • 200 g sonka vagy szalámi (vagy bármilyen kolbász) Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 250 g sajt (mozarella vagy trappista) Hozzáadott
  • 2 teáskanál olívaolaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Keverd össze a lisztet, élesztőt, cukrot és a sót egy nagy tálban. Hol pakolod mindig a kezedbe a lisztet és érezd, hogy a kezed hogyan reagál a testhőmérséklethez, mert ez döntő lehet az eljárás során.

2. Lépés

Fokozatosan öntsd hozzá a vizet, és addig gyúrd, míg sima tésztát nem kapsz. Kezdetben ragadós lehet, de ne keseredj el, a végeredményért megéri.

3. Lépés

Fedd le a tésztát és hagyd pihenni 10 percig. Fontos, hogy ne siessünk, mert a tésztának időre van szüksége a kellemes textúra eléréséhez.

4. Lépés

Közben reszeld le a sajtot, vágd fel a húst és préseld le a fokhagymát egy tálba. Imádni fogod ezeket az illatokat, amelyek a konyhádban terjengenek.

5. Lépés

Nyújtsd ki a tésztát egy nagy, olajozott tepsiben. Saját tapasztalatból tudom, hogy amennyiben hagyjuk a vendégeinknek, hogy formázzák a tésztát, nagyon élvezik a folyamatot.

6. Lépés

Kenj rá a tésztára egy réteg tejfölt, majd szórd rá a fokhagymát és terítsd rá a sajtot és a húst is.

7. Lépés

Előmelegített sütőben süsd 20-25 percig 200 fokon, de figyelj rá, hogy ne égjen meg.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új