HIRDETŐ
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/63pvs99pE04SWtPi_Xft/5cde1860e9a5683c441238730c247d.png)
Lapcsánka
Hagyományos magyar finomság. Rengeteg becézése van, például tócsni, vagy beré.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 50 dkg krumpli
- 4 púpos ek liszt
- 1 ks tojás
- 2 tk só
- 2 tk bors
HIRDETŐ
Eljárás
40 perc.
1. Lépés
A tócsni recept elkészítése egyszerű. A krumplikat meghámozzuk, megmossuk és lereszeljük. Hozzáadjuk a tojást, a lisztet, a sót és a borsot. Alaposan elkeverjük.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/63pvs99pE04SWtPi_Xft/0718a5fa0a8e69e040af00e53ac2cf.png)
Forrás: youtube
2. Lépés
Forró olajban egy 1 evőkanálnyi krumplis masszát ellapítunk és aranybarnára sütjük. Tejföllel tálaljuk
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/63pvs99pE04SWtPi_Xft/b21086df9b373c36ed8409de38ae08.png)
Forrás: youtube