HIRDETŐ

Forrás: pixelshot from Canva

Lasagne spenóttal

A spenótos lasagna a kedvenc vegetáriánus receptem, amelyet az évek során megszerettem, amikor ennek a népszerű olasz ételnek a különböző változataival kísérleteztem.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 9 Levelek lasagne Hozzáadott
  • 2 bögrék Ricotta Hozzáadott
  • 1 bögre reszelt mozzarella sajt Hozzáadott
  • 12 pot Reszelt parmezán sajt Hozzáadott
  • 2 db Tojás Hozzáadott
  • 12 kanalak Sók Hozzáadott
  • 14 kanalak Paprika Hozzáadott
  • 2 bögrék Béchamel mártások Hozzáadott
  • 300 g Fagyasztott (vagy friss) spenót Hozzáadott
  • 1 db Reszelt fokhagyma Hozzáadott
  • 1 db The Onion Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Kezdjük azzal, hogy előmelegítjük a sütőt 200 fokra, és előkészítjük a sütőformát. Közben a csomagolási utasítás szerint előfőzzük a lasagne lapokat.

2. Lépés

Egy serpenyőben pirítsa meg az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Adjuk hozzá a spenótot, és hagyjuk, hogy megfonnyadjon, és a víz elpárologjon belőle.

3. Lépés

Egy nagy tálban keverjük össze a ricottát, a mozzarella felét, a parmezán sajtot, a tojásokat, a sót és a borsot.

4. Lépés

Helyezzen egy réteg főtt lasagne lapot az előkészített sütőedénybe, és rétegezze rá a sajtkeverék felét. Adja hozzá az előkészített spenót felét.

5. Lépés

Folytassa egy újabb réteg lasagnalappal, a maradék sajtkeverékkel és a maradék spenóttal.

6. Lépés

Végül befedjük a megmaradt lasagne lapokkal, ráöntjük a béchamel mártást, és megszórjuk a maradék mozzarellával.

7. Lépés

Süssük körülbelül 30 percig, amíg a sajt megolvad és aranyszínűvé kezd válni. Várjunk türelmesen még 10 percet, mielőtt felvágjuk és tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új