Forrás: pixelshot from Canva
Lasagne spenóttal
A spenótos lasagna a kedvenc vegetáriánus receptem, amelyet az évek során megszerettem, amikor ennek a népszerű olasz ételnek a különböző változataival kísérleteztem.
Hozzávalók
- 9 Levelek lasagne
- 2 bögrék Ricotta
- 1 bögre reszelt mozzarella sajt
- 1⁄2 pot Reszelt parmezán sajt
- 2 db Tojás
- 1⁄2 kanalak Sók
- 1⁄4 kanalak Paprika
- 2 bögrék Béchamel mártások
- 300 g Fagyasztott (vagy friss) spenót
- 1 db Reszelt fokhagyma
- 1 db The Onion
Eljárás
Kezdjük azzal, hogy előmelegítjük a sütőt 200 fokra, és előkészítjük a sütőformát. Közben a csomagolási utasítás szerint előfőzzük a lasagne lapokat.
Egy serpenyőben pirítsa meg az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Adjuk hozzá a spenótot, és hagyjuk, hogy megfonnyadjon, és a víz elpárologjon belőle.
Egy nagy tálban keverjük össze a ricottát, a mozzarella felét, a parmezán sajtot, a tojásokat, a sót és a borsot.
Helyezzen egy réteg főtt lasagne lapot az előkészített sütőedénybe, és rétegezze rá a sajtkeverék felét. Adja hozzá az előkészített spenót felét.
Folytassa egy újabb réteg lasagnalappal, a maradék sajtkeverékkel és a maradék spenóttal.
Végül befedjük a megmaradt lasagne lapokkal, ráöntjük a béchamel mártást, és megszórjuk a maradék mozzarellával.
Süssük körülbelül 30 percig, amíg a sajt megolvad és aranyszínűvé kezd válni. Várjunk türelmesen még 10 percet, mielőtt felvágjuk és tálaljuk.