HIRDETŐ

Lecsó Befőzése

A lecsó befőzése egy remek módja annak, hogy a nyár ízeit még a téli hidegben is élvezhessük.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg paprika (vegyesen: zöld, sárga piros) Hozzáadott
  • 1 kg paradicsom Hozzáadott
  • 3 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 5 darab zöldpaprika Hozzáadott
  • 2 evőkanál Hozzáadott
  • 5 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 dl olaj Hozzáadott
  • ecet (ízlés szerint) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Mosd meg a paprikákat, és vágd cikkekre. Hagymát apróra vágva, olajon üvegesre pirítsd.

2. Lépés

A zöld paprikát is mosd meg, majd vágd cikkekre és add hozzá a hagymához.

3. Lépés

A paradicsomot forrázd le, hámozd meg, majd vágd kisebb darabokra és add a lecsóhoz.

4. Lépés

Fűszerezd be sóval, fokhagymával, majd öntsd fel az egészet egy kis vízzel.

5. Lépés

Főzd közepes lángon, kevergesd időről időre, hogy ne égjen oda. Ha már krémes, hozzáadhatod az ecetet, majd hagyd kihűlni.

6. Lépés

Töltsd üvegekbe, majd légmentesen zárd le. Hűvös helyen tárold, ahol a lecsó akár több hónapig is eláll.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új