HIRDETŐ
Lecsó Befőzése
A lecsó befőzése egy remek módja annak, hogy a nyár ízeit még a téli hidegben is élvezhessük.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 1 kg paprika (vegyesen: zöld, sárga piros)
- 1 kg paradicsom
- 3 Fej vöröshagyma
- 5 darab zöldpaprika
- 2 evőkanál só
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 dl olaj
- ecet (ízlés szerint)
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
Mosd meg a paprikákat, és vágd cikkekre. Hagymát apróra vágva, olajon üvegesre pirítsd.
2. Lépés
A zöld paprikát is mosd meg, majd vágd cikkekre és add hozzá a hagymához.
3. Lépés
A paradicsomot forrázd le, hámozd meg, majd vágd kisebb darabokra és add a lecsóhoz.
4. Lépés
Fűszerezd be sóval, fokhagymával, majd öntsd fel az egészet egy kis vízzel.
5. Lépés
Főzd közepes lángon, kevergesd időről időre, hogy ne égjen oda. Ha már krémes, hozzáadhatod az ecetet, majd hagyd kihűlni.
6. Lépés
Töltsd üvegekbe, majd légmentesen zárd le. Hűvös helyen tárold, ahol a lecsó akár több hónapig is eláll.