Forrás: Pixabay
Lecsó Télire Hagyma Nélkül
Ez a recept ideális lehet, amennyiben nem szeretnél a tradicionális lécsóban hagymát használni, vagy egyszerűen csak le szeretnéd főzni az utószezon jutalmát és nagy mennyiségű paprikát és paradicsomot szívesen teszel el télre.
Hozzávalók
- 3 kg kápia paprika
- 2 kg paradicsom
- 1 dl olaj
- 1 evőkanál só
- 1 evőkanál cukor
- 2 evőkanál magyar piros paprika őrlemény (édesnemes)
Eljárás
Kezdetben a paprikákat és a paradicsomokat alaposan mossuk meg, vágjuk ki belőlük a magházat.
A paprikákat felvágjuk 1-2 cm széles csíkokra, a paradicsomot felkockázzuk.
Egy nagy lábasban melegítsük fel az olajat, adjuk hozzá a felöltögetett paprikát és a paradicsomot.
Fedő alatt, lassú tűzön pároljuk az egészet, míg a zöldségeket teljesen el nem készülnek.
Miközben főzzük a zöldség, add hozzá a sót, a cukrot és a paprikát, majd keverje be őket alaposan.
Főzd a lécsót addig, amíg a zöldségek megpuhulnak és a lécsó sűrűsödik.
A végén töltsd steril üvegekbe a még forró lecsót, majd azonnal zárd le a fedéllel.
Hagyd hűlni a befőtteket, majd tárold hűvös, sötét helyen.