HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Lecsó Télire Hagyma Nélkül

Ez a recept ideális lehet, amennyiben nem szeretnél a tradicionális lécsóban hagymát használni, vagy egyszerűen csak le szeretnéd főzni az utószezon jutalmát és nagy mennyiségű paprikát és paradicsomot szívesen teszel el télre.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 3 kg kápia paprika Hozzáadott
  • 2 kg paradicsom Hozzáadott
  • 1 dl olaj Hozzáadott
  • 1 evőkanál Hozzáadott
  • 1 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 2 evőkanál magyar piros paprika őrlemény (édesnemes) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Kezdetben a paprikákat és a paradicsomokat alaposan mossuk meg, vágjuk ki belőlük a magházat.

2. Lépés

A paprikákat felvágjuk 1-2 cm széles csíkokra, a paradicsomot felkockázzuk.

3. Lépés

Egy nagy lábasban melegítsük fel az olajat, adjuk hozzá a felöltögetett paprikát és a paradicsomot.

4. Lépés

Fedő alatt, lassú tűzön pároljuk az egészet, míg a zöldségeket teljesen el nem készülnek.

5. Lépés

Miközben főzzük a zöldség, add hozzá a sót, a cukrot és a paprikát, majd keverje be őket alaposan.

6. Lépés

Főzd a lécsót addig, amíg a zöldségek megpuhulnak és a lécsó sűrűsödik.

7. Lépés

A végén töltsd steril üvegekbe a még forró lecsót, majd azonnal zárd le a fedéllel.

8. Lépés

Hagyd hűlni a befőtteket, majd tárold hűvös, sötét helyen.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új