HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Lecsó Télire Nátrium Benzoáttal

Egy finom, egészséges és tartós lecsó recept, ami nem csak nyáron lehet ízletes. Nátrium benzoát tartalmának köszönhetően hosszabb ideig is eláll, így akár előre is elkészíthetjük téli fogyasztásra.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 1 kg paprika (piros és sárga vegyesen) Hozzáadott
  • 1 kg paradicsom Hozzáadott
  • 2 nagyobb fej hagyma Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál szűz olívaolaj Hozzáadott
  • 1 evőkanál Hozzáadott
  • 12 teáskanál bors Hozzáadott
  • 12 teáskanál édesnemes pirospaprika Hozzáadott
  • 12 Csésze húsleves alap Hozzáadott
  • 3 evőkanál nátrium benzoát Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, a paprikákat és a paradicsomot pedig nagyobb darabokra.

2. Lépés

Egy nagyobb lábosban felhevítjük az olajat, majd megdinszteljük rajta az apróra vágott hagymát és fokhagymát.

3. Lépés

Hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot, majd sózzuk, borsozzuk és megszórjuk az édesnemes pirospaprikával.

4. Lépés

Hozzáöntünk fél csésze húsleves alapot, majd lassú tűzön, fedő alatt pároljuk az egészet egy órán keresztül.

5. Lépés

Hozzáadjuk a nátrium benzoátot és alaposan elkeverjük.

6. Lépés

Még legalább 40 percre visszatesszük a tűzre, hogy a benzoát jól eloszolódjon a lecsóban.

7. Lépés

Nagyon fontos, hogy utána az edényt fedővel lefedve hagyjuk hűlni! Csak ezek után töltsük üvegekbe.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új