Forrás: Pixabay
Lecsó Télire Nátrium Benzoáttal
Egy finom, egészséges és tartós lecsó recept, ami nem csak nyáron lehet ízletes. Nátrium benzoát tartalmának köszönhetően hosszabb ideig is eláll, így akár előre is elkészíthetjük téli fogyasztásra.
Hozzávalók
- 1 kg paprika (piros és sárga vegyesen)
- 1 kg paradicsom
- 2 nagyobb fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál szűz olívaolaj
- 1 evőkanál só
- 1⁄2 teáskanál bors
- 1⁄2 teáskanál édesnemes pirospaprika
- 1⁄2 Csésze húsleves alap
- 3 evőkanál nátrium benzoát
Eljárás
A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, a paprikákat és a paradicsomot pedig nagyobb darabokra.
Egy nagyobb lábosban felhevítjük az olajat, majd megdinszteljük rajta az apróra vágott hagymát és fokhagymát.
Hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot, majd sózzuk, borsozzuk és megszórjuk az édesnemes pirospaprikával.
Hozzáöntünk fél csésze húsleves alapot, majd lassú tűzön, fedő alatt pároljuk az egészet egy órán keresztül.
Hozzáadjuk a nátrium benzoátot és alaposan elkeverjük.
Még legalább 40 percre visszatesszük a tűzre, hogy a benzoát jól eloszolódjon a lecsóban.
Nagyon fontos, hogy utána az edényt fedővel lefedve hagyjuk hűlni! Csak ezek után töltsük üvegekbe.