HIRDETŐ

Forrás: https://pixabay.com/hu/photos/term%C3%A9szet-%C3%A9tel-lecs%C3%B3-finom-4449895/

Legegyszerűbb lecsó

A lecsó egy hagyományos magyar étel, amely könnyen elkészíthető és nagyon ízletes. Az alapja friss paprika, paradicsom és hagyma.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 5 ks paprika (különböző színekben) Hozzáadott
  • 4 ks paradicsom Hozzáadott
  • 2 ks vöröshagyma Hozzáadott
  • 100 g sonka, szalonna, vagy kolbász Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • só ízl szerint Hozzáadott
  • 1 teáskanál pirospaprika Hozzáadott
  • 1 evőkanál cukor Hozzáadott
  • friss petrezselyem vagy kapor a díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

A paprikákat és paradicsomokat mossuk meg, majd vágjuk fel apró kockákra. A hagymát is vágjuk fel apróra.

2. Lépés

Egy nagy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a vágott hagymát. Pirítsuk néhány percig amíg aranybarna lesz.

3. Lépés

Adjuk hozzá a vágott paprikát és paradicsomot. Szórjuk meg sóval, pirospaprikával és cukorral. Keverjük összeaposan, majd takarjuk le a serpenyőt, és főzzük alacsony lángon kb. 20 perc amíg a paprika és paradicsom megpuhul.

4. Lépés

Vegyük elő a sonkát, szalonnát vagy kolbászt és vágjuk fel apró kockákra majd addig pirítsuk a saját zsírjában, amíg szép aranybarnára sül. Ha kész, adjuk hozzá a lecsóhoz, és főzzük még 5 percig.

5. Lépés

Tálaláskor díszítsük friss petrezselyemmel vagy kaporszósszal.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új