HIRDETŐ

Forrás: https://pixabay.com/hu/photos/term%C3%A9szet-%C3%A9tel-lecs%C3%B3-finom-4449895/

Legegyszerűbb lecsó

A lecsó egy hagyományos magyar étel, amely könnyen elkészíthető és nagyon ízletes. Az alapja friss paprika, paradicsom és hagyma.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 5 ks paprika (különböző színekben) Hozzáadott
  • 4 ks paradicsom Hozzáadott
  • 2 ks vöröshagyma Hozzáadott
  • 100 g sonka, szalonna, vagy kolbász Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • só ízl szerint Hozzáadott
  • 1 teáskanál pirospaprika Hozzáadott
  • 1 evőkanál cukor Hozzáadott
  • friss petrezselyem vagy kapor a díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

A paprikákat és paradicsomokat mossuk meg, majd vágjuk fel apró kockákra. A hagymát is vágjuk fel apróra.

2. Lépés

Egy nagy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a vágott hagymát. Pirítsuk néhány percig amíg aranybarna lesz.

3. Lépés

Adjuk hozzá a vágott paprikát és paradicsomot. Szórjuk meg sóval, pirospaprikával és cukorral. Keverjük összeaposan, majd takarjuk le a serpenyőt, és főzzük alacsony lángon kb. 20 perc amíg a paprika és paradicsom megpuhul.

4. Lépés

Vegyük elő a sonkát, szalonnát vagy kolbászt és vágjuk fel apró kockákra majd addig pirítsuk a saját zsírjában, amíg szép aranybarnára sül. Ha kész, adjuk hozzá a lecsóhoz, és főzzük még 5 percig.

5. Lépés

Tálaláskor díszítsük friss petrezselyemmel vagy kaporszósszal.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek