Forrás: FB: Fogyókúra kalória számítással
Legegyszerűbb medvehagymás pogácsa
Frissítő tavaszi fogás a gyógynövények kedvelőinek. A túrós pogácsa pikáns ízét a medvehagyma adja meg, mely tökéletes választás a hagyományos pogácsa receptjei mellé.
Hozzávalók
Tészta
- 500 g búzaliszt
- 20 g élesztő
- 1 tk cukor
- 2 dl tej
Töltelék
- 200 g medvehagyma
- 500 g túró
- 100 g vaj
- 2 tk só
Eljárás
Készítsük elő az élesztőt. Egy kis tálban keverjük össze az élesztőt, a cukrot és a meleg tejet, majd hagyjuk 10 percig állni.
Miközben az élesztő dolgozik, készítsük elő a tésztát. Keverjük össze a lisztet és a sót egy nagy tálban.
Amikor az élesztő felhabzott, öntsük hozzá a lisztes keverékhez, és dolgozzuk össze, amíg sima, rugalmas tésztát kapunk.
Hagyjuk a tésztát meleg helyen, fedett állapotban kb. 1 órán át kelni.
Közben készítsük el a medvehagymás tölteléket. A medvehagymát mossuk meg, szárítsuk meg, és vágjuk apróra. A vajat olvasszuk fel egy serpenyőben, adjuk hozzá a medvehagymát, és pároljuk 5-10 percig.
Keverjük össze a medvehagymát a túróval, és ízesítsük sóval.
Amikor a tészta megkelt, osszuk fel 20 egyenlő részre. Mindegyik részből formázzunk egy kis gömböt, majd nyomjuk laposra, és kanalazzuk rá a túrós tölteléket.
Hajtsuk össze a tésztát, úgy, hogy a túrós töltelék belülre kerüljön, majd tegyük a pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsire.
Előmelegített sütőben, 180 fokon süssük a pogácsákat 20-25 percig, vagy amíg aranybarnák nem lesznek.
Tálaljuk melegen vagy szobahőmérsékleten. Jó étvágyat!