HIRDETŐ

Forrás: FB: Fogyókúra kalória számítással

Legegyszerűbb medvehagymás pogácsa

Frissítő tavaszi fogás a gyógynövények kedvelőinek. A túrós pogácsa pikáns ízét a medvehagyma adja meg, mely tökéletes választás a hagyományos pogácsa receptjei mellé.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
20

Tészta

  • 500 g búzaliszt Hozzáadott
  • 20 g élesztő Hozzáadott
  • 1 tk cukor Hozzáadott
  • 2 dl tej Hozzáadott

Töltelék

  • 200 g medvehagyma Hozzáadott
  • 500 g túró Hozzáadott
  • 100 g vaj Hozzáadott
  • 2 tk Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Készítsük elő az élesztőt. Egy kis tálban keverjük össze az élesztőt, a cukrot és a meleg tejet, majd hagyjuk 10 percig állni.

2. Lépés

Miközben az élesztő dolgozik, készítsük elő a tésztát. Keverjük össze a lisztet és a sót egy nagy tálban.

3. Lépés

Amikor az élesztő felhabzott, öntsük hozzá a lisztes keverékhez, és dolgozzuk össze, amíg sima, rugalmas tésztát kapunk.

4. Lépés

Hagyjuk a tésztát meleg helyen, fedett állapotban kb. 1 órán át kelni.

5. Lépés

Közben készítsük el a medvehagymás tölteléket. A medvehagymát mossuk meg, szárítsuk meg, és vágjuk apróra. A vajat olvasszuk fel egy serpenyőben, adjuk hozzá a medvehagymát, és pároljuk 5-10 percig.

6. Lépés

Keverjük össze a medvehagymát a túróval, és ízesítsük sóval.

7. Lépés

Amikor a tészta megkelt, osszuk fel 20 egyenlő részre. Mindegyik részből formázzunk egy kis gömböt, majd nyomjuk laposra, és kanalazzuk rá a túrós tölteléket.

8. Lépés

Hajtsuk össze a tésztát, úgy, hogy a túrós töltelék belülre kerüljön, majd tegyük a pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsire.

9. Lépés

Előmelegített sütőben, 180 fokon süssük a pogácsákat 20-25 percig, vagy amíg aranybarnák nem lesznek.

10. Lépés

Tálaljuk melegen vagy szobahőmérsékleten. Jó étvágyat!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új