Forrás: canva
Legényfogó leves
Igazi hagyományos receptet hoztam ma nektek.
Hozzávalók
- 500 g csirkemell
- 2 ks közepes fej vöröshagyma
- 1 ks répa
- 1 ks petrezselyemgyökér
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 2 l húsleves alap
- 500 g tarhonya
- 2 evőkanál étolaj
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál őrölt fekete bors
Eljárás
Először is, készítsd elő a hozzávalókat. Ne aggódj, ha máshogy szeretnél dolgozni, a lényeg, hogy az összes hozzávaló kéznél legyen!
A csirkemellet aprítsd kis kockákra és forró olajban pirítsd meg. Itt fontos, hogy aggatlanul pirítsuk, így kapja meg a hús a színe és az ízletes roston sült ízt.
A hagymákat apró kockákra vágod és a húshoz dobsz. Ha megpirultak a hagymával együtt, add hozzá a lereszelt répát és petrezselyemgyökeret. Sütés közben érdemes sózni és borsozni, ez nagyon jól előhozza az ízeket.
Mikor az zöldségek megpuhultak, mehet bele a húsleves alap. Főzd körülbelül 20-25 percig, míg minden szép puha nem lesz benne.
Közben egy külön serpenyőben olajon sütögesd meg a tarhonyát, míg szép aranybarna nem lesz. Fontos, hogy rendszeresen kevergesd, nehogy odakapjon.
Ügyelj arra, hogy a tarhonya ne égjen oda, én általában alacsony lángon, állandóan kevergetve sütögetem. Ha szép aranybarna lett, add hozzá a leveshez.
Főzd még együtt további 10-15 percig, majd tálalás előtt beleszórod a vágott petrezselyemzöldet.