HIRDETŐ

Forrás: canva

Legényfogó leves

Igazi hagyományos receptet hoztam ma nektek.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 500 g csirkemell Hozzáadott
  • 2 ks közepes fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 1 ks répa Hozzáadott
  • 1 ks petrezselyemgyökér Hozzáadott
  • 1 csokor petrezselyemzöld Hozzáadott
  • 2 l húsleves alap Hozzáadott
  • 500 g tarhonya Hozzáadott
  • 2 evőkanál étolaj Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt fekete bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

Először is, készítsd elő a hozzávalókat. Ne aggódj, ha máshogy szeretnél dolgozni, a lényeg, hogy az összes hozzávaló kéznél legyen!

2. Lépés

A csirkemellet aprítsd kis kockákra és forró olajban pirítsd meg. Itt fontos, hogy aggatlanul pirítsuk, így kapja meg a hús a színe és az ízletes roston sült ízt.

3. Lépés

A hagymákat apró kockákra vágod és a húshoz dobsz. Ha megpirultak a hagymával együtt, add hozzá a lereszelt répát és petrezselyemgyökeret. Sütés közben érdemes sózni és borsozni, ez nagyon jól előhozza az ízeket.

4. Lépés

Mikor az zöldségek megpuhultak, mehet bele a húsleves alap. Főzd körülbelül 20-25 percig, míg minden szép puha nem lesz benne.

5. Lépés

Közben egy külön serpenyőben olajon sütögesd meg a tarhonyát, míg szép aranybarna nem lesz. Fontos, hogy rendszeresen kevergesd, nehogy odakapjon.

6. Lépés

Ügyelj arra, hogy a tarhonya ne égjen oda, én általában alacsony lángon, állandóan kevergetve sütögetem. Ha szép aranybarna lett, add hozzá a leveshez.

7. Lépés

Főzd még együtt további 10-15 percig, majd tálalás előtt beleszórod a vágott petrezselyemzöldet.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új