HIRDETŐ

Legfinomabb carbonara

A carbonara az olasz konyha egyik nagy klasszikusa, amelyet hagyományosan tojás, pecorino sajt, guanciale (olasz füstölt sertésszalonna) és a bors tesz különlegessé. Ez a recept megmutatja, hogyan készítsd el a legfinomabb carbonarát.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 320 Gram tészta (pl. spaghetti) Hozzáadott
  • 160 Gram guanciale, pancetta vagy szalonna Hozzáadott
  • 4 tojás sárgája Hozzáadott
  • 80 Gram parmezán sajt Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
  • Fekete bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Forralj fel vizet a tészta számára. Sózd meg bőven, majd főzd a tésztát al dente (kemény közepűre).

2. Lépés

Közben pirítsd meg a felkockázott guancialet, pancettát vagy szalonnát egy serpenyőben.

3. Lépés

A pirítás közben keverd össze egy tálban a tojás sárgáját, a reszelt parmezán sajtot, egy csipet sót és borsot.

4. Lépés

Amikor a tészta kész, meríts ki belőle egy kevés főzővizet és tegyél félre.

5. Lépés

Csepegtesd le a tésztát és tedd vissza a lábosba. Add hozzá a pirított szalonnát, majd öntsd rá a tojásos-sajtos keveréket.

6. Lépés

Keverd át alaposan. Ha szükséges, add hozzá a félretett főzővizet, hogy selymes, krémes szósz keletkezzen.

7. Lépés

Tálald azonnal, borsozd meg ízlés szerint és szórd meg némi extra reszelt parmezánnal.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új