Legfinomabb carbonara
A carbonara az olasz konyha egyik nagy klasszikusa, amelyet hagyományosan tojás, pecorino sajt, guanciale (olasz füstölt sertésszalonna) és a bors tesz különlegessé. Ez a recept megmutatja, hogyan készítsd el a legfinomabb carbonarát.
Hozzávalók
- 320 Gram tészta (pl. spaghetti)
- 160 Gram guanciale, pancetta vagy szalonna
- 4 tojás sárgája
- 80 Gram parmezán sajt
- só ízlés szerint
- Fekete bors ízlés szerint
Eljárás
Forralj fel vizet a tészta számára. Sózd meg bőven, majd főzd a tésztát al dente (kemény közepűre).
Közben pirítsd meg a felkockázott guancialet, pancettát vagy szalonnát egy serpenyőben.
A pirítás közben keverd össze egy tálban a tojás sárgáját, a reszelt parmezán sajtot, egy csipet sót és borsot.
Amikor a tészta kész, meríts ki belőle egy kevés főzővizet és tegyél félre.
Csepegtesd le a tésztát és tedd vissza a lábosba. Add hozzá a pirított szalonnát, majd öntsd rá a tojásos-sajtos keveréket.
Keverd át alaposan. Ha szükséges, add hozzá a félretett főzővizet, hogy selymes, krémes szósz keletkezzen.
Tálald azonnal, borsozd meg ízlés szerint és szórd meg némi extra reszelt parmezánnal.