HIRDETŐ

Legfinomabb Eszterházy tokány csirkéből

Az Eszterházy tokány az egyik legfinomabb hagyományos magyar húsétel. A csirkét hozzáadunk hagymához, gombához, majd pirospaprikával és köménymaggal fűszerezve, tejszínnel és tojásból készült galuskával készül. Édes és savanyú ízvilágra kell számítani, ami az eredeti recept jellemzője.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g csirkemell Hozzáadott
  • 2 Közepes hagyma Hozzáadott
  • 250 g gomba Hozzáadott
  • 1 kávéskanál őrölt kömény Hozzáadott
  • 1 kávéskanál pirospaprika Hozzáadott
  • 2 evőkanál liszt Hozzáadott
  • 200 ml tejszín Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • friss petrezselyem a tálaláshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Vágja a csirkemellet kb. 3 cm hosszú szeletekre.

2. Lépés

A hagymát aprítsa fel, a gombát pedig szeletelje fel.

3. Lépés

Melegítsen olajat egy serpenyőben, majd főzze a hagymát, míg ez üveges nem lesz.

4. Lépés

Tegye hozzá a csirkemellet és főzze, míg ez arany színű nem lesz.

5. Lépés

Szórja meg a csirkemellet a liszttel és pirospaprikával, fűszerezze sóval és borssal.

6. Lépés

Keverje hozzá a felszeletelt gombát és a őrölt köményt, majd öntse hozzá a tejszínt.

7. Lépés

Közepes hőfokon főzze 20-30 percig, míg a mártás besűrűsödik.

8. Lépés

Tálalja friss petrezselyemmel szórva.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új