Legfinomabb Eszterházy tokány csirkéből
Az Eszterházy tokány az egyik legfinomabb hagyományos magyar húsétel. A csirkét hozzáadunk hagymához, gombához, majd pirospaprikával és köménymaggal fűszerezve, tejszínnel és tojásból készült galuskával készül. Édes és savanyú ízvilágra kell számítani, ami az eredeti recept jellemzője.
Hozzávalók
- 500 g csirkemell
- 2 Közepes hagyma
- 250 g gomba
- 1 kávéskanál őrölt kömény
- 1 kávéskanál pirospaprika
- 2 evőkanál liszt
- 200 ml tejszín
- só és bors ízlés szerint
- 2 evőkanál olaj
- friss petrezselyem a tálaláshoz
Eljárás
Vágja a csirkemellet kb. 3 cm hosszú szeletekre.
A hagymát aprítsa fel, a gombát pedig szeletelje fel.
Melegítsen olajat egy serpenyőben, majd főzze a hagymát, míg ez üveges nem lesz.
Tegye hozzá a csirkemellet és főzze, míg ez arany színű nem lesz.
Szórja meg a csirkemellet a liszttel és pirospaprikával, fűszerezze sóval és borssal.
Keverje hozzá a felszeletelt gombát és a őrölt köményt, majd öntse hozzá a tejszínt.
Közepes hőfokon főzze 20-30 percig, míg a mártás besűrűsödik.
Tálalja friss petrezselyemmel szórva.