HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: sandid

Legfinomabb krumplis pogácsa

Az illat, amint kisül a sütőben, valamint a ropogós külső és a puha belső kifinomult összjátéka egyszerűen ellenállhatatlan. Többször is elkészítettem már, és minden alkalommal óriási sikert aratott. Biztos vagyok benne, hogy nektek is nagyon fog ízleni!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
20
  • 500 g krumpli Hozzáadott
  • 500 g finomliszt Hozzáadott
  • 2 ks tojás Hozzáadott
  • 1 Csomag élesztő Hozzáadott
  • 1 evőkanál Hozzáadott
  • 15 g zsír Hozzáadott
  • sütéshez zsír vagy olaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A krumplit megfőzzük, majd még forrón áttörjük.

2. Lépés

Hozzáadjuk a lisztet, a zsírt, a sót és a tojásokat. Tipikus hiba, hogy túl sok lisztet használunk, ezzel pedig azt érjük el, hogy kemény lesz a tészta. Kezdetben csak annyi liszttel dolgozzunk, amennyi éppen hogy összetartja a tésztát.

3. Lépés

Az élesztőt futtassuk fel egy kevés langyos vízben, majd adjuk a tésztához.

4. Lépés

Jól dolgozzuk össze a hozzávalókat, majd takarjuk le és hagyjuk a tésztát kelni 1 órát.

5. Lépés

A megkelt tésztát kinyújtjuk, pogácsaszaggatóval formára szaggatjuk, és egy zsírral kikent tepsibe helyezzük.

6. Lépés

Sütés előtt kenjük le a pogácsákat tojással, hogy szép színe legyen. Ennél azonban érdemes vigyázni, hogy a tojás ne folyjon a pogácsákra, mert könnyen odakap az aljuk.

7. Lépés

Előmelegített sütőben 190°C-on kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új