HIRDETŐ

Legfinomabb málnás túrótorta

Ez a torta tökéletes nyári desszert, friss málnával díszítve. A túró alapú krém és a málna tökéletesen kiegészítik egymást.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

A tésztához:

  • 300 g babapiskóta Hozzáadott
  • 150 g vaj Hozzáadott

A krémhez:

  • 500 g túró Hozzáadott
  • 200 ml tejszín Hozzáadott
  • 200 g porcukor Hozzáadott
  • 2 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • 1 citrom reszelt héja Hozzáadott
  • 10 g Zselatin Hozzáadott

A málnás réteghez:

  • 250 g málna Hozzáadott
  • 50 g porukor Hozzáadott
  • 1 citrom leve Hozzáadott
  • 5 g Zselatin Hozzáadott

A díszítéshez:

  • friss málna Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

59 perc.
1. Lépés

A piskótákat morzsoljuk össze kevéske vajjal, majd egy 20 cm-es tortaformába nyomkodjuk őket úgy, hogy az alját és az oldalát is kibéleljük.

2. Lépés

A túrót összekeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal és a tejszínnel egy nagy tálban.

3. Lépés

3 A zselatint kevéske hideg vízbe beáztatjuk, majd a krémhez adjuk, alaposan összekeverjük és az előkészített babapiskóta alapra öntjük. Hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a málnás réteget.

4. Lépés

A málnát összeturmixoljuk, majd hozzáadjuk a porcukrot és a citromlevet. A zselatint is hasonlóan beáztatjuk, majd az elkészült málnás keverékhez adjuk és jól összekeverjük.

5. Lépés

A málnás réteget óvatosan ráöntjük a túrós rétegre, majd ismét hűtőbe tesszük, amíg teljesen megszilárdul.

6. Lépés

A tortát megszórjuk friss málnával és hidegen tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új