Legfinomabb málnás túrótorta
Ez a torta tökéletes nyári desszert, friss málnával díszítve. A túró alapú krém és a málna tökéletesen kiegészítik egymást.
Hozzávalók
A tésztához:
- 300 g babapiskóta
- 150 g vaj
A krémhez:
- 500 g túró
- 200 ml tejszín
- 200 g porcukor
- 2 Csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 10 g Zselatin
A málnás réteghez:
- 250 g málna
- 50 g porukor
- 1 citrom leve
- 5 g Zselatin
A díszítéshez:
- friss málna
Eljárás
A piskótákat morzsoljuk össze kevéske vajjal, majd egy 20 cm-es tortaformába nyomkodjuk őket úgy, hogy az alját és az oldalát is kibéleljük.
A túrót összekeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal és a tejszínnel egy nagy tálban.
3 A zselatint kevéske hideg vízbe beáztatjuk, majd a krémhez adjuk, alaposan összekeverjük és az előkészített babapiskóta alapra öntjük. Hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a málnás réteget.
A málnát összeturmixoljuk, majd hozzáadjuk a porcukrot és a citromlevet. A zselatint is hasonlóan beáztatjuk, majd az elkészült málnás keverékhez adjuk és jól összekeverjük.
A málnás réteget óvatosan ráöntjük a túrós rétegre, majd ismét hűtőbe tesszük, amíg teljesen megszilárdul.
A tortát megszórjuk friss málnával és hidegen tálaljuk.