HIRDETŐ

Legfinomabb palócleves friss zöldségekkel

A legfinomabb palócleves receptjét osztjuk meg veletek, ami egy igazán hagyományos magyar étel. A palóclevesnek számtalan változata létezik, de mi ezt a verziót találtuk a legfinomabbnak. Az ételnek nagyon gazdag zamatvilága van, köszönhetően a friss zöldségeknek és a különböző fűszereknek.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 Slice borjúlapocka Hozzáadott
  • 2 sárgarépa Hozzáadott
  • 2 fehérrépa Hozzáadott
  • 1 petrezselyemgyökér Hozzáadott
  • 2 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 100 g zöldborsó Hozzáadott
  • 4 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 1 evőkanál pirospaprika Hozzáadott
  • 1 kiskanál kömény Hozzáadott
  • 1 babérlevél Hozzáadott
  • 2 l húsleves alap (vagy víz) Hozzáadott
  • só, bors Hozzáadott
  • 1 Csésze tejföl a tálaláshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Először is, a hús darabokat egy nagy serpenyőben, olajon megpirítjuk.

2. Lépés

Ráadjuk a felkockázott hagymát, és közepes lángon addig pirítjuk, míg az üveges nem lesz.

3. Lépés

Hozzáadjuk a fokhagymát, a pirospaprikát, a köményt, a babérlevelet, és belekeverjük a húsba.

4. Lépés

Ezt követően, hozzáadjuk a felkarikázott répákat, petrezselyemgyökeret és a zöldborsót, majd felöntjük a húslevessel vagy vízzel.

5. Lépés

Sóval, borssal ízesítjük, és fedő alatt, kis lángon főzzük, amíg a hús meg nem puhul (kb. 1 óra).

6. Lépés

Az elkészült palóclevest tejföllel tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új