Legfinomabb palócleves friss zöldségekkel
A legfinomabb palócleves receptjét osztjuk meg veletek, ami egy igazán hagyományos magyar étel. A palóclevesnek számtalan változata létezik, de mi ezt a verziót találtuk a legfinomabbnak. Az ételnek nagyon gazdag zamatvilága van, köszönhetően a friss zöldségeknek és a különböző fűszereknek.
Hozzávalók
- 4 Slice borjúlapocka
- 2 sárgarépa
- 2 fehérrépa
- 1 petrezselyemgyökér
- 2 Fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 100 g zöldborsó
- 4 evőkanál olaj
- 1 evőkanál pirospaprika
- 1 kiskanál kömény
- 1 babérlevél
- 2 l húsleves alap (vagy víz)
- só, bors
- 1 Csésze tejföl a tálaláshoz
Eljárás
Először is, a hús darabokat egy nagy serpenyőben, olajon megpirítjuk.
Ráadjuk a felkockázott hagymát, és közepes lángon addig pirítjuk, míg az üveges nem lesz.
Hozzáadjuk a fokhagymát, a pirospaprikát, a köményt, a babérlevelet, és belekeverjük a húsba.
Ezt követően, hozzáadjuk a felkarikázott répákat, petrezselyemgyökeret és a zöldborsót, majd felöntjük a húslevessel vagy vízzel.
Sóval, borssal ízesítjük, és fedő alatt, kis lángon főzzük, amíg a hús meg nem puhul (kb. 1 óra).
Az elkészült palóclevest tejföllel tálaljuk.