HIRDETŐ

Legfinomabb paradicsomleves

Ez a recept a legfinomabb, legkrémesebb paradicsomlevest kínálja, amit valaha kóstolt. A friss, érett paradicsomok, a fokhagyma, a friss bazsalikom és a krém ötféle ízkomplexitását kölcsönöz, miközben a leves tálalásának módja igazán elegánssá teszi.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 800 g érett paradicsom Hozzáadott
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 1 nagy vöröshagyma, finomra vágva Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma, aprítva Hozzáadott
  • 2 evőkanál friss bazsalikom, aprítva Hozzáadott
  • 240 ml zöldségalaplé Hozzáadott
  • 120 ml tejszín Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

75 perc.
1. Lépés

A sütőt melegítsük elő 180 °C-ra. Vágjuk félbe a paradicsomokat, helyezzük őket egy sütőhálóra, csepegtessük meg 1 evőkanál olívaolajjal, és szórjuk meg sóval és borssal. Süsd őket a sütőben 40-45 percig.

2. Lépés

Egy nagy edényben melegítsük fel a maradék olívaolajat közepes lángon. Adjunk hozzá aprított hagymát, és pároljuk 5-7 percen keresztül, amíg megpuhul. Adjuk hozzá az aprított fokhagymát, és főzzük további 1-2 percig.

3. Lépés

Adjuk hozzá a sült paradicsomot és a zöldséglevet. Forraljuk fel, majd csökkentsük a hőmérsékletet és főzzük 15 percig.

4. Lépés

Vegyük le az edényt a tűzről és adjuk hozzá a friss bazsalikomot. Pürésítsük le a levest blenderben vagy botmixerrel, amíg sima nem lesz.

5. Lépés

Tegyük vissza az edényt a tűzhelyre, adjuk hozzá a tejszínt, és melegítsük át. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Tálaljuk melegen.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Ebéd

2585 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Sütemények

829 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Desszert

1948 receptek