HIRDETŐ

Legfinomabb paradicsomleves

Ez a recept a legfinomabb, legkrémesebb paradicsomlevest kínálja, amit valaha kóstolt. A friss, érett paradicsomok, a fokhagyma, a friss bazsalikom és a krém ötféle ízkomplexitását kölcsönöz, miközben a leves tálalásának módja igazán elegánssá teszi.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 800 g érett paradicsom Hozzáadott
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 1 nagy vöröshagyma, finomra vágva Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma, aprítva Hozzáadott
  • 2 evőkanál friss bazsalikom, aprítva Hozzáadott
  • 240 ml zöldségalaplé Hozzáadott
  • 120 ml tejszín Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

75 perc.
1. Lépés

A sütőt melegítsük elő 180 °C-ra. Vágjuk félbe a paradicsomokat, helyezzük őket egy sütőhálóra, csepegtessük meg 1 evőkanál olívaolajjal, és szórjuk meg sóval és borssal. Süsd őket a sütőben 40-45 percig.

2. Lépés

Egy nagy edényben melegítsük fel a maradék olívaolajat közepes lángon. Adjunk hozzá aprított hagymát, és pároljuk 5-7 percen keresztül, amíg megpuhul. Adjuk hozzá az aprított fokhagymát, és főzzük további 1-2 percig.

3. Lépés

Adjuk hozzá a sült paradicsomot és a zöldséglevet. Forraljuk fel, majd csökkentsük a hőmérsékletet és főzzük 15 percig.

4. Lépés

Vegyük le az edényt a tűzről és adjuk hozzá a friss bazsalikomot. Pürésítsük le a levest blenderben vagy botmixerrel, amíg sima nem lesz.

5. Lépés

Tegyük vissza az edényt a tűzhelyre, adjuk hozzá a tejszínt, és melegítsük át. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Tálaljuk melegen.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új